29 лютого 2024 09:34

Вейн Руні: "У найближчі 10 років планую очолити "Манчестер Юнайтед" або "Евертон"

Колишній нападник "Манчестер Юнайтед" і "Евертона" Вейн Руні розповів про бажання в майбутньому очолити одну з цих команд.


"Я безумовно хочу повернутися до тренерської роботи. У "Бірмінгемі" мене спіткала невдача, але я боєць і хочу повернутися до тренерства. Частина роботи тренера пов'язана зі звільненнями і невдачами. Важливо те, як ти будеш справлятися з цим.


Можливо, для призначення в "Бірмінгем" був не дуже вдалий час, вболівальники не приймали мене з самого першого дня. Але моя мета полягає в тому, щоб працювати в англійській Прем'єр-лізі. "Манчестер Юнайтед" і "Евертон" - це робота мрії. Сподіваюся, у найближчі 10 років плани здійсняться і в мене з'явиться можливість отримати одну з найкращих посад", - наводить слова Руні BBC.


Нагадаємо, останнім місцем роботи Руні був "Бірмінгем", звідки тренера було звільнено в січні.


Руні є вихованцем "Евертона", звідки перебрався до табору "червоних дияволів". Загалом англієць зіграв за манкуніанців 559 матчів, у яких відзначився 253 м'ячами і 145 гольовими передачами. Під кінець кар'єри Руні грав за "Евертон", "Ді-Сі Юнайтед" і "Дербі Каунті". Уже як тренер англієць був у "Дербі Каунті", "Ді-Сі Юнайтед" і "Бірмінгемі".