25 лютого 2024 09:49

Комерційний директор "Дніпра-1" Фрідман про Маркоса Андре, Варжао та Вітінью: "Як їх можна втримати? Вони будуть ходити базою та плакати"

Комерційний директор «Дніпра-1» В'ячеслав Фрідман в інтерв'ю Tribuna.com розповів, чому бразильці Маркос Андре, Варжао та Вітіньйо відмовились грати за команду.


«Це молоді хлопці. Коли ми їх кликали, ми говорили, що у нас йде війна, але не питали, чого вони хочуть. Вони жили тут, і жили нормально. Але так вийшло, що у ніч на 13 лютого була атака безпілотниками. Наша база знаходиться у Придніпровську, поруч з нею є Придніпровська ТЕЦ. Це величезне підприємство, критична інфраструктура для нашого міста. І вона знаходиться зовсім поруч.

Там літають ракети, дрони. Хлопці з U-19 всю ніч просиділи у підвалі, є відео про це. Наші вимушені це робити, а що бразильці? Вони ж перелякані. А 15 лютого це ще й повторилось. Що тут можна зробити? Гравець приходить, у нього дрижать коліна, сльози на очах: «Відпустіть мене». Тим двом, хто був на зборах у Туреччині, Маркосу Андре та Вітіньйо, теж подзвонили і розповіли.

Що тут зробиш? Можна сказати їм: «Ні, ви будете сидіти тут». Але у них оренда до літа. Як їх можна втримати? Вони не будуть тренуватись, не будуть грати. Вони будуть ходити базою та плакати, а іншим доведеться їх втішати. Як тут їх втримаєш? Це було неможливо», – сказав Фрідман.