24 лютого 2024 13:09

"Можливо, не відповідав очікуванням Луческу": ексзірка "Шахтаря" поділився спогадами про кар’єру в донецькому клубі

32-річний бразильський футболіст Алан Патрік висловився про часи виступів за донецький Шахтар, кольори якого він захищав у 2011-2022 роках.


Бразилець Алан Патрік, який зараз виступає за Інтернасьонал, висловився про Шахтар:

«Пам'ятаю, що мотивувало мене піти в Шахтар – легіон бразильців. Я подумав: «Це, мабуть, дуже хороший клуб». Адаптація багато в чому залежить від кожної людини. Це нелегко, звичайно, тому що це інша культура, інша мова, їжа, футбол. Але там були Фернандіньйо, Вільян, Ілсіньйо, більш досвідчені хлопці. З ними було легше», – сказав Патрік в інтерв’ю GE.

Також бразилець висловився про екс-наставника Шахтаря Мірчу Луческу:


«На той час я, можливо, не відповідав очікуванням Мірчі Луческу. Йому подобалися гравці більш стрімкі, які тягнули гравців вперед і грали на контратаках, а я не володів цією характеристикою. У мене не було можливості вчитися так, як я вчився під час моєї другої каденції, з точки зору футболу, з точки зору певних деталей гри».

Патрік висловився і про португальських екс-наставників Шахтаря Фонсеку та Каштру:

«Я пройшов іншу школу, з Паулу Фонсекою та Луїшем Каштру, які є португальцями. Я завжди говорю про це, про деталі гри, орієнтацію тіла для прийому м'яча. Всі ці речі, які ми знаємо, мають значення в сучасному футболі. Але в моєму першому періоді я боровся, я провів два роки в цьому процесі, не граючи. Я ходив на матчі. Я ходив, не грав, потім я грав у команді до 20 років, потім я повернувся, щоб грати».