23 лютого 2024 18:08

Олександр КОСИРІН: "Знову весняний футбол у виконанні "Шахтаря" був приречений на невдачу"

Відбувся матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу між «Mарселем» та «Шахтарем», в якому гору взяли «містяни» – 3:1, змусивши гостей зійти з дистанції.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній нападник національної збірної України Олександр Косирін поділився своїми враженнями від вчорашнього протистояння в Франції:


– Дива не сталося. Вже вкотре українська команда наступила на ті ж граблі. Знову весняний футбол у її виконанні після зимової паузи був приречений на невдачу. Ба більше, ранній виліт нашого провідного клубу – «Шахтаря» з Ліги Європи призвів до того, що в єврокубковому сезоні 2025-2026 років Україну буде представляти лише чотири команди. Сумно.


Десь до 20 хвилини українці діяли вдало, забили швидкий гол, контролювали хід подій на полі. Так було і на початку другого тайму. Це свідчить про те, що з функціональною підготовкою в «гірників» не все гаразд, зрештою, й з ігровою практикою також. Бо одна справа брати участь в офіційних матчах й зовсім інша – в спарингах та ще й з маловідомими візаві, які нагадували тренування з підвищеною відповідальністю. От у Mарселі втома «гірників» у ключові моменти й далася взнаки. Варто було господарям взяти на озброєння пресинг, як вони відразу ж зрівняли рахунок, створили ще два гольові моменти. А коли додали обертів наприкінці матчу, то, скориставшись помилками гостей, забили ще двічі.


Чому тренер робив заміни лише в кінці гри? Про це краще в нього поцікавитися. Його ж марсельський колега Жан-Луї Гассе якраз вгадав з замінами, зокрема, Ісмаїла Сарр, з'явившись на полі, невдовзі вивів «містян» уперед. Хоча кидалося в вічі, що не тільки з фізичними кондиціями є проблеми, а невдало діють Іраклі Азаров, Артем Бондаренко, Олександр Зубков, що дуже важко після травми Тарасу Степаненку.
Прикро, бо по великому рахунку «містяни» нічим не вразили. В їхніх діях також були перепади, проте гості цим не скористалися. Я переконаний, що коли б ці суперники виясняли стосунки минулої осені, то ближчими до перемоги були б «гірники». Але маємо те, що маємо.


«Шахтар» зіграв гірше, ніж очікувалося. Складалося враження, що «гірники» не знають, завдяки чому зможуть схилити шальки терезів на свій бік. Втім, це вже проблеми «Шахтаря». А боси «Mарселя» можуть собою пишатися. Прихід Гассе сприяв згуртуванню команди, вгадав він й з заміною. Правило, що після заміни керманича команда перевтілюється й перемагає в 2-3 поєдинках поспіль, знову спрацювало. Залишається тільки запастися терпінням й дізнатися, чи зуміють марсельці під орудою Гассе проявити себе в чемпіонаті Франції.