23 лютого 2024 17:33
1

Гол екс-динамівця Кузика допоміг "Кривбасу" розгромити ЛНЗ

Свято? Український футбол не завжди тішить і не завжди приносить позитивні емоції. Чому підтвердження – максимально свіжі події з падінням у Таблиці коефіцієнтів та серйозним погіршенням єврокубкової квоти. Але поновлення рідного чемпіонату – це все ж помітна подія. Радісна чи не радісна – можна дискутувати. Але помітна.


Родзинки додавав той факт, що старт супроводжувався гучною інформаційною кампанією. Клуби сформували пул (хоч і неповноцінний), Ліга організувала власну медіапрограму для висвітлення подій. А ще ж відбулося перезавантаження влади в українському футболі. На такому тлі гріх було погано стартувати на футбольному полі.


Стартували насправді непогано. Це був далеко не найгірший матч українського футболу. "Кривбас" вийшов на поле з кількома новачками, зокрема – Микитишиним та Бандейрою. ЛНЗ відповів своїми кадровими рішеннями: Каплієнко, Яшарі, Саліху, Бар, Кучеренко.


Гру в першому таймі контролював "Кривбас". Статистика ударів добре це підтверджує – 7:2 на користь номінальних гостей. У криворіжців більше тримався м'яч, їхні дії були різноманітнішими. Особливо на лівому фланзі, куди часто зміщувався Соса. З Дібанго вони створювали небезпеку.


Забивати повинен був Прінс саме після подачі з лівого краю – аж дивно, як нападник не влучив у ствір ударом головою. А ще у Соси був вихід центром майже тет-а-тет з голкіпером ЛНЗ, подібний момент був у Прінса. А що підопічні Дулуба? Дуже старався Хобленко.


Він був націлений на удар з будь-якої позиції. Одного разу небезпечно пробивав навіть з гострого кута. Доєднувався до атак Бойко, схоже, вже адаптувався до нових умов Бар. Але все ж ЛНЗ трішки недотягував до темпу суперника.


Це обернулося неприємностями наприкінці тайму, коли Шестаков в боротьбі з двома суперниками рукою зіграв при подачі від кутового прапорця. Після перегляду відеоповтору Анастасія Романюк призначила пенальті, який реалізував Ілич.


Власне, чим закінчився перший тайм – тим розпочався і другий. Неприємностями для ЛНЗ. Так, був момент Бара, але це ніщо на фоні того, який момент виник, - і які наслідки спричинив цей момент, - у Аду Прінса. Африканець перехопив м'яча на чужій половині поля, наблизився до воріт, звільнився від опіки двох опонентів й точно пробив у дальній кут. Класний гол.


Це вже був нокаут, але "Кривбас" не зупинявся і бив лежачого. Це безжально. Так, як і має грати лідер. І якщо про гол Аду ми казали "класний", то про гол Кузика треба говорити – "шедевральний". Денис з-за меж штрафної площі з лівої закрутив у дальню "дев'ятку". Таке не береться.


ЛНЗ далі перехопив ініціативу, але це було не щось надзвичайне. В умовах тотальної переваги суперник просто дозволив черкасцям трохи попрацювати з позиції сили. Нічого путнього для ЛНЗ з того не вийшло, а "Кривбас" міг навіть забивати четвертий м'яч. Хоча це було б уже занадто.


Впевнена, яскрава, зріла перемога одного з лідерів чемпіонату. По-лідерськи, як і годиться. А ЛНЗ, попри чимало придбань, ще потрібно працювати над створенням команди.


УПЛ. 18-ий тур


ЛНЗ – "Кривбас" 0:3


Голи: Ілич 45 (пенальті), Аду 54, Кузик 63


ЛНЗ: Кучеренко – Пасіч (Прядун 85), Саліху, Муравський, Каплієнко – Шестаков, Бар, Яшарі, Бойко (Рибалка 69), Наумець (Олійник 69) – Хобленко (Молло 57)


"Кривбас": Кліщук – Байдейра, Понєдєльнік, Стецьков, Дібанго – Кузик (Задерака 82), Ілич (Вакулко 70), Бізімана, Соса (Татарков 70), Микитишин (Хомченовський 70) – Прінс (Кожушко 78)


Попередження: Бар 50 - Соса 37, Ілич 55

Мені прикро за земляків-черкащан