23 лютого 2024 13:34

Луческу регулярно відвідує тренування європейського клубу: відома роль екс-наставника "Динамо" у команді

Ексголовний тренер київського Динамо Мірча Луческу почав регулярно навідуватися до табору іншого Динамо – зі столиці Румунії Бухареста. Після мотиваційних спічів 78-річного фахівця «червоні пси» не програють.


Мірча Луческу, який продовжує відпочивати від тренерства, все ж не полишає справ футбольних. Стало відомо, що колишній керманич донецького Шахтаря та київського Динамо почав регулярно навідуватися на тренування бухарестського Динамо.

І такі візити дають результати – після спілкування з Луческу динамівці вже перемогли в двох останніх матчах румунської Ліги 1: переграли Оцелул (3:1) та святкували вікторію над Фарулом (2:0).

«Це вже традиція. Він є частиною історії цього клубу, і я дуже ціную його підтримку. Він дає нам хорошу енергію», – сказав головний тренер Динамо Желько Копич.

Не проти, а тільки за присутність на тренуваннях Луческу і капітан Динамо Габріел Моура, який називає 78-річного фахівця легендою.

«Мірча Луческу – легенда, і для нас дуже важливо, що він тут, з нами. Я сподіваюся, що ми зможемо продовжити наші перемоги.

Він сказав нам йти цим шляхом (перемагати)», – наводить слова Моури портал Digisport.

Після 26-ти турів Динамо (Бухарест) посідає передостаннє, 15-те місце, в турнірній таблиці румунської Ліги 1.
У наступному турі динамівці на виїзді зіграють проти колишнього клубу Євгена Коноплянки ЧФР з Клужа. Поєдинок заплановано на 23 лютого. Початок гри о 20:00 за київським часом.
Мірча Луческу тренував Динамо з літа 2020 року по листопад минулого року. За цей час разом з Динамо Мірча Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.

Після відходу румунського фахівця на тренерський місток біло-синіх одразу заступив Олександр Шовковський, який спершу був у ролі виконуючого обов'язків, але за нетривалий час став повноцінним головним тренером свого рідного клубу.