23 лютого 2024 11:20

Україна, найімовірніше, втратить гарантоване місце у груповому раунді будь-якого з євротурнірів

Україна фінішувала на вісімнадцятому місці у Таблиці коефіцієнтів 2023/24, що спричинило декілька поганих наслідків для єврокубкової квоти нашої країни.


Більше новин зі світу футболу читайте в режимі Live у Telegram UA-Football
Крім скорочення квоти з п'яти учасників до чотирьох, крім втрати однієї з двох команд у Лізі чемпіонів, Україна з сезону 2025/26 втратить гарантоване автоматичне місце у груповому раунді будь-якого євротурніру за квотою Таблиці коефіцієнтів. Тобто всім українським учасникам усе доведеться здобувати у кваліфікації.

Вісімнадцяте місце Таблиці коефіцієнтів передбачає:
- старт чемпіона з другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів шляху чемпіонів – є загроза не потрапити в групу жодного з єврокубків;


- старт переможця Кубка країни з першого кваліфікаційного раунду Ліги Європи – є загроза не потрапити в групу жодного з єврокубків (якщо переможець Кубка водночас буде чемпіоном країни, цю квоту забере друге місце турнірної таблиці ліги);


- старт другого і третього місць турнірної таблиці ліги (або другого/третього і четвертого – якщо переможець Кубка буде з топ3 таблиці ліги) з другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій – є загроза не потрапити в групу.


Гарантувати собі груповий етап на сезон 2025/26 Україна може лише у випадку перемоги в якомусь з євротурнірів 2024/25, або фінішем у топ2 сезонного рейтингу Таблиці коефіцієнтів.

Також теоретично можливий вихід в групу за квотою найрейтинговішої команди кваліфікації.