23 лютого 2024 00:08

"Спарта" розбила "Галатасарай" і прорвалася до 1/8 фіналу Ліги Європи, "Спортінг" вибив "Янг Бойз"

Завершились матчі-відповіді плей-офф Ліги Європи 2023/24.


Ліга Європи УЄФА 2023/24, плей-офф, матчі-відповіді


Рома – Фейєноорд – 1:1 (за сумою двох матчів – 2:2)

Голи: Пеллегріні, 15 – Хіменес, 5


Серія пенальті: 4:2


Спартак Прага – Галатасарай – 3:1 (за сумою двох матчів – 5:4)

Голи: Пресіадо, 8, Туці, 74, Хараслін, 80 – Бардакджі, 16


Вилучення: Айхан, 70 (Галатасарай)


Спортінг Лісабон – Янг Бойз – 1:1 (за сумою двох матчів – 4:2)

Голи: Дьокереш, 13 – Ганвула, 84 (пен)


Нереалізований пенальті: Дьокереш, 57 (Спортінг)


Празька Спарта перегорнула хід протистояння з Галатасараєм. У виїзній зустрічі чехи програли з рахунком 2:3, а домашка почалася з розміну – Пресіадо на 8-й вивів господарів уперед, але на 16-й гості зрівняли. За такого розкладу вперед проходили турки, яким відверто пощастило наприкінці першого тайму. Арбітри не зарахували гол Кухти через офсайд.


До середини другого тайму стамбільці трималися в 1/8 фіналу, однак все зламала заміна у складі Спарти. Туці вийшов на 66-й хвилині, а вже на 74-й вивів пражан уперед. На 80-й же Туці ще й асистував Харасліну – 3:1! Цей рахунок означав прохід чехів до наступного раунду. Саме з цим рахунком матч і добіг кінця!


У паралельній зустрічі Спортінг розписав домашню нічию з Янг Бойз. Португальцям має бути прикро – Дьокереш вивів їх уперед ще на 15-й хвилині, а на початку другого тайму він міг ще й реалізувати пенальті. Не вийшло. Тим не менш, рахунок 1:0 залишався незмінним майже весь матч.


На жаль для лісабонців, суперник заробив пенальті, який на 84-й хвилині реалізував Ганвула. От тільки цей гол не мав особливого значення – "молоді хлопчики" програли домашню зустріч з рахунком 1:3. Забити на "Жозе Альваладе" ще й закрутити інтригу не вдалося. Фінальний свисток зафіксував нічию, внаслідок якої Спортінг пройшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.


Рома і Фейєноорд за 180 хвилин так і не змогли визначити сильнішого. Поєдинок у Роттердамі завершився з рахунком 1:1 – точно такі ж цифри були зафіксовані на "Стадіо Олімпіко", тож гра перейшла в овертайм. Голами ще у перші 15 хвилин відзначились Хіменес і Пеллегріні.