22 лютого 2024 20:45

Кальдерон про те, чому зірки переходять у "Реал": "Справа не тільки в грошах - їх можна заробити і в інших клубах. Мадридці дають їм славу, титули, "Золотий м'яч"

Рамон Кальдерон пояснив, чому зіркові гравці переходять до «Реалу».


«Мадридський «Реал» пропонує цим гравцям великі можливості – не лише гроші, бо їх можна заробити і в інших командах – а й славу, титули, командні та індивідуальні нагороди, «Золотий м'яч»... Це важливо, бо імідж гравців може бути дуже важливим для решти світу.

Коли вони приєднуються до "Мадрида", "Реал" багато дає їм натомість. Справа не тільки в грошах – я думаю, гравці заслуговують на ті гроші, які вони заробляють, тому що вони самі приносять клубам гроші – але, перш за все, у славі, у титулах. Коли вони приїжджають сюди, вони знають, що їхній імідж і репутація зростатимуть у всьому світі.


Я знаю, що Мбаппе і так дуже відомий гравець, але коли футболісти переходять до мадридського «Реалу», їхній імідж росте набагато більше, ніж якби вони перейшли до іншого клубу. Це моя думка. Так я сказав Кріштіану Роналду, коли підписував його 2008 року.

У світі є дуже великі клуби, але «Мадрид» дає гравцям щось особливе. Тепер ми маємо неймовірний стадіон. Уболівальники підтримують клуб, але вони також дуже, дуже вимогливі, саме так ми створили легенду», – сказав колишній президент Реала.