21 лютого 2024 15:25

Лебеф: "Почеттiно – останній, кого варто звинувачувати у проблемах "Челсі". Навіть Гвардіола не зробив би там нічого особливого, клуб був у руїнах"

Франк Лебеф вважає, що з проблемами "Челсі" не впорався б навіть Пеп Гвардіола.


Лондонський клуб ділить 10-е місце у таблиці АПЛ із «Вулверхемптоном», набравши 35 очок у 25 матчах.

«Коли Маурісіо Почеттіно прийшов до «Челсі», відповідної для цієї роботи людини не існувало, бо клуб був у руїнах. Можна було призначити будь-кого, навіть Пепа Гвардіолу. І я не думаю, що він зробив би щось особливе із цим «Челсі». Миттєвого рішення не існувало.

Після гри з «Астон Вілла» та «Манчестер Сіті» ми починаємо бачити трохи світла в кінці тунелю, але вся річ у стабільності. Ми бачимо, як Почеттіно працює з гравцями, як вирощує у них впевненість, але попереду ще довгий шлях. Думаю, Почеттіно – останній, кого варто звинувачувати за ситуацію у «Челсі». Я навіть не впевнений, що погодився б на роботу в «Челсі» у момент, коли він це зробив, бо хоч там і добре платять, ти просто не знаєш, з чого взагалі почати! У нього вистачило мужності, щоб узятись за це, і він добре справляється.


Іноді критика на адресу Почеттіно справедлива, але не обійшлося без проблем та травм. Він зробив усе, що міг. Всі казали, що «Челсі» не вміє захищатися без Тіаго Сілви, але проти «Манчестер Сіті» ми побачили, що вони більш ніж здатні на це. Аксель Дісасі минулих вихідних показав, що здатний впоратися, і зробив він це проти кіборга Ерлінга Холанда.


Почеттино вкладає впевненість у гравців, і вони показують, що здатні добре грати. Нещодавно ми побачили це проти «Астон Вілли» та «Манчестер Сіті». Сподіваюся, результати праці Почеттіно ми побачимо вже дуже скоро», – сказав колишній захисник «Челсі» для BetVictor.