19 лютого 2024 20:42

У "Поліссі" розповіли, скільки вболівальників допустять на трибуни

Директор з маркетингу, медіа та спонсорства «Полісся» Олександр Денисов розповів, скільки вболівальників зможе прийняти домашній стадіон команди після дозволу на допуск глядачів під час воєнного стану.


«По суті ми щасливі, бо тепер ми точно розуміємо, що гравці та команда і зусилля, які вони докладають на футбольному полі — усе це для вболівальників і не лише по телевізору, але тепер і на трибунах. Ми зробили дуже великий обсяг роботи, дуже великий обсяг роботи зробила служба безпеки клубу, відпрацьовуючи питання того, як вболівальники можуть перебувати на стадіоні, як діяти в випадку повітряної тривоги, як побудовані процеси і з точки зору евакуації вболівальників, куди їх спрямовують і так далі.

Клуб докладає зусиль, щоб вболівальники могли прийти на стадіон, але водночас це дуже велика відповідальність клубу за життя та безпеку наших палких вболівальників, щоб з ними не дай Боже нічого не трапилось, коли щось небезпечне відбувається.

Зараз можна сказати, що приблизно 1500 вболівальників може прийняти стадіон. Це, звісно, не та кількість, якої ми хотіли і на яку розраховували — ми б хотіли бачити повні трибуни, а це — 6500 вболівальників. Чому ми маємо саме цифру 1500 — можна пояснити дуже просто. Кожен клуб, який приймає рішення, що вболівальники будуть на його трибунах вирішує питання з точки зору, яка кількість бомбосховищ є навколо стадіону в радіусі 500-700 метрів, не більше. Клуб провів і досі проводить перемовини з установами, які мають ліцензовані бомбосховища, а не просто якісь підвали, з якими підписуються контракти і які готові та можуть прийняти вболівальників.

Ось, власне, ця кількість — 1500 — і дозволяє нам розпочати програму продажу квитків і запрошення вболівальників на трибуни», – сказав Денисов.