16 лютого 2024 08:02

"Команда клоунів". Вболівальники "Марселя" - про матч із "Шахтарем"

Фото - ua.depositphotos.com


Французи перед початком матчу переживали за результат. Вони не вважали "Марсель" фаворитом зустрічі тому їх побоювання справдилися. Багато хто пише про те, що навіть після забитих голів їх ніколи не залишає відчуття, що "Марсель" відразу ж пропустить у відповідь.


Фанати "Марселя" намагаються з гумором сприймати кризу в команді і пишуть про те, що чекають на закінчення сезону, сподіваючись на те, що влітку буде звільнено Дженнаро Гаттузо та його тренерський штаб, а також відбудуться зміни в керівництві клубу, яке не може знайти хорошого тренера. Французький клуб у 2024 році виграв лише один матч – у Кубку у клубу з третього дивізіону, у зв'язку з чим уболівальники жартома роблять опитування з приводу того, коли "Марсель" здобуде першу перемогу цього року: у березні, квітні, травні або в наступному році.


Faustin: Єдина перемога "Марселя" у 2024 році була здобута у Кубку Франції над клубом третього дивізіону. Інші матчі або програно, або зіграно внічию. Але ми й досі думаємо над тим, чи варто залишати Гаттузо в "Марселі". Жахливий тренер, з яким команда продовжує деградувати.


LeDeb: Не можу сказати, що я розчарований. 2:2 – це нормальний результат для виїзного матчу. Інша річ, що гри як не було, так і немає. І не буде із цим тренером. "Шахтар" загалом грав трохи краще, тож для нас нічия – це прийнятно.


Douassano: Єдиний нормальний гравець у цій команді – Обамеянг, решта всі лайно, яке негідно носити футболки "Марселя". Змінювати треба всіх, аж до тих, хто носить пляшки з водою.


Mandio: У мене не було жодної радості від наших двох голів, тому що я знав, що ми дуже швидко пропустимо гол. Це вже настільки передбачувано, що навіть немає сенсу засмучуватися. Принаймні ми сьогодні не програли – це вже успіх для "Марселя" цього сезону.


Kayolo: Якби я був спеціалістом з теорій змови, то подумав би, що "Марсель" спеціально швидко пропускає голи, щоб виграти ставки у букмекерів. Але ні, наша команда просто грає так погано, що не вміє тримати перевагу. Іноді здається, що гравці "Марселя" самі бояться, коли вони виграють, бо вже відвикли від цього.


Monace: До кінця сезону залишилося трохи менше 150 днів, періоду, коли ми можемо сподіватися на відхід Гаттузо, його штабу і, можливо, президента клубу, якщо нам пощастить... А поки не хочу бачити жодного матчу "Марселя", кожен раз після гри відчуваєш лише розчарування.


Deocrasias: Марсель забиває на 64-й хвилині, а пропускає на 68-й, забиває на 90-й, а пропускає на 94-й. Навіть не встигаєш до ладу порадіти. Ця команда не має характеру, не має стратегії на гру. Огидне видовище. Навіть якщо ми пройдемо "Шахтар", це не принесе мені ніякої радості. Краще скоріше звільнили б Гаттузо та його тренерський штаб.


Benisson: Це не ігрова проблема, скоріше ментальна. Ми двічі лідирували у цьому матчі, але якщо скласти час, який ми вели у рахунку, то він не перевищує 6 хвилин. Хоча ми двічі забивали голи та вигравали. Ми лідирували двічі по 3 хвилини, це неймовірно. Ми не знаємо, як поводитися, коли виграємо. Це психологія маленького клубу, рівня аматорів.


Ciamala: Немає кращого визначення для французького футболу в Європі, ніж сьогоднішнє "вистава" "Марселя". На 64-й хвилині вони повели у рахунку, за чотири хвилини "Шахтар" зрівняв рахунок. "Марсель" знову забив на 91-й хвилині, коли здавалося, що все вже було закінчено, але в наступній атаці українці зрівняли рахунок. Від "Марселя" неможливо дочекатися сприятливого результату. Команда знаходиться у психологічній ямі.


Amisi: Хороша новина полягає в тому, що Гаттузо та Лонгорія підуть із "Марселя" після закінчення сезону. Погана новина полягає в тому, що нам доведеться ще 3,5 місяці терпіти цих клоунів. За цей період ми точно вилетимо з Ліги Європи, та ще й боротимемося за виживання у Лізі 1.


Vayro: Не варто говорити про поганий результат, тому що нічия на виїзді – це гідний результат. Але гра "Марселя" була настільки поганою, що якби ми грали проти сильнішого клубу, то це була б розгромна поразка. Незважаючи на те, що ми двічі вигравали по ходу матчу, нічия здається всім здобутком, а не розчаруванням. Це і є показник рівня "Марселя".


Berontel: Матчі йдуть один за одним і схожі, можна навіть сказати, що що далі, то гірше. Не було нічого позитивного в такому матчі, і важко собі уявити, що найближчими тижнями ситуація може покращитися. Захист занадто слабкий, це ненормально так швидко і легко пропускати голи після забитого гола, це занадто серйозно і розчарування ще більше, ніж якби ми зіграли внічию 0:0.


Ingoli: Дивно! Вони не можуть перемогти навіть команду, чия країна вже два роки перебуває у стані війни і де футбол їх турбує найменше. Незабаром для "Марселя" навіть клуби з Андорри становитимуть небезпеку. Це ганьба для Франції.


Amadou: Це неймовірно, ви граєте проти українців, які навіть не мають можливості готуватися до матчів вдома, країну яких щодня обстрілюють, а всі найкращі гравці вже давно пішли. І ці українці виявилися сильнішими, хоча цілком могли й програти, якби везіння було на нашому боці.


Couer: Я навіть не знаю, чи я хочу, щоб ми пройшли цей раунд, тому що ми можемо виграти навіть у команди, яка два місяці не грала у футбол. Це була дуже погана гра для "Марселя". На жаль, це вже не дивує нікого.


Blaise: Я вже збирався написати коментар з приводу першої перемоги "Марселя" у 2024 році, якщо не брати до уваги Кубок Франції, як наша команда знову пропускає гол. Це вже не смішно. Останні два місяці "Марсель" настільки поганий, що навіть не хочеться дивитися футбол.


Divin: Я передбачаю перемогу українців у Марселі з огляду на наш рівень гри, а також жахливу гру в обороні. "Шахтар" грав більш організовано, він має потенціал діяти краще. "Марсель" же показав свій максимум на даний момент. На жаль, навіть нічия для нас – це неймовірний успіх із цим тренером.


Massilia: Все гірше і гірше, ця команда паршива! Я вже забув, коли ми востаннє вигравали. У Лізі 1 є безліч класних тренерів, які працюють зі слабкими гравцями, але досягають результату. "Марсель" запросив тренера-невдаху, який повністю виправдав усі погані слова, які раніше про нього говорили.


Kadre: Приголомшливо! Але що це за дивовижна команда! Двічі забивають і двічі не можуть утримати перевагу понад п'ять хвилин... Другий гол було забито на 90-й хвилині, усі думали, що справа вирішена... Але ні! Через дві хвилини вони знаходять спосіб знову пропустити, щоб у жодному разі не виграти, щоб не дати приводу вболівальникам порадіти... Яка жахлива нестача концентрації у гравців, яким платять мільйони євро... Це справжній "професійний" вчинок. Приголомшливо!


Salem: Команда клоунів. Тренер-клоун, президент-клоун, гравці-клоуни. Два-три футболісти нормального рівня на всю команду. Тренером взяли людину, яка вміє лише бити гравців на тренуваннях та кричати на них. Він провалився скрізь, де працював, але, як і раніше, агентам вдається знайти йому нові команди. Великий гравець, який став жахливим тренером. Сподіваюся, що "Шахтар" виграє у Франції, щоб Гаттузо не допрацював до кінця сезону.