16 лютого 2024 00:06

Ліга Європи. "Бенфіка" з Трубіним перемогла "Тулузу", "Мілан" розгромив "Ренн", "Карабах" шокував "Брагу", нічия "Ланса" та "Фрайбурга"

В рамках стикових матчів Ліги Європи 2023/24 було проведено декілька матчів.


Ліга Європи УЄФА 2023/24, плей-офф


Мілан – Ренн – 3:0


Голи: Лофтус-Чік, 32, 48, Леау, 53


Брага – Карабах – 2:4


Голи: Банза, 44, Моутінью, 90+1 (пен) – Янковіч, 21 (пен), Зубір, 54, 69, Бензія, 65


Ланс – Фрайбург – 0:0


Бенфіка – Тулуза – 2:1


Голи: Ді Марія, 67 (пен), 90+8 (пен) – Деслер, 75


Мілан у рідних стінах розгромив Ренн. Італійці вклалися у 53 хвилини, за які Лофтус-Чік встиг відзначитись дублем (ще один гол у активі Леау). Цікаво, що останнім півзахисником Мілана, якому вдалося забити 2+ голи у плей-офф єврокубків, до цього дня був Кака – це сталося аж у 2007 році. Принаймні, у цьому впевнені аналітики з Opta.


Також варто відзначити, що Мілан забив у перших дев'яти матчах нового року. Такого з "россонері" не траплялося з 2014-го. Крига скресла.


У паралельному матчі Карабах несподівано шокував Брагу – причому на її ж полі. Азербайджанці відвантажили у ворота португальців аж 4 голи, хоча й пропустили у відповідь двічі. Героєм гостей став Зубір, який офорив дубль і віддав асист.


Лише у зустрічі Ланса й Фрайбурга була зафіксована нічия. Франко-німецьке протистояння завершилось без голів.


Бенфіка перемогла Тулузу. Вийти вперед "орлам" допомогли технології. VAR хвилин п'ять переглядав боротьбу після подачі з кутового і таки визначив, що Логан Кошта зіграв рукою. Пенальті у ворота Тулузи. Анхель Ді Марія дуже легко переграв Реста. Через п'ять хвилин Кабрал мусив подвоювати перевагу, та не переграв голкіпера.


Розплата не змусила довго чекати. В Анатолія Трубіна упродовж матчу майже не було роботи. Після подачі захисники господарів зіграли максимально бездарно. М'яч стрибав поруч зі штрафним майданчиком Бенфіки, аж поки Деслер не відправив його у кут воріт. Отак несподівано рахунок став нічийним. Претензій до Трубіна бути не може.


Бенфіка ще спробувала знову похитнути шальки терезів на свою користь, влаштувавши Тулузі справжню блокаду. Проблема в тому, що не гострих моментів. Французи організовано оборонялися. Так тривало до 90+2, коли Мавісса наступив на ногу гравцю Бенфіки. Крістіан занадто емоційно вимагав арбітра не ставити пенальті, за що заробив другу жовту. До 11-ти метрів знову підійшов Ді Марія. Цього разу не так впевнено, але знову забив. Бенфіка вистраждала перемогу.