14 лютого 2024 23:46

Гендиректор "Атлетико" про Суперлігу: "Створення закритих ліг зруйнує мрію тисяч хлопчиків та дівчаток. Потрібно захищати баланс у піраміді аматорського та професійного футболу"

Генеральний директор "Атлетіко" оцінив ідею Суперліги.

– Як, на вашу думку, вирішиться судовий процес у справі Суперліги?


– Крім рішення, я думаю, необхідно, щоб ми розуміли, що є футболом для європейського суспільства. Футбол – це юридичний контракт, це соціальний контракт. Що це означає? Що, крім статутів, угод та законодавства, ті з нас, хто працює в цій сфері, повинні розуміти, що ми робимо це заради вболівальників, і що в Європі вболівальник почувається частиною культури, спортивної моделі.


У цій моделі представлена піраміда, в основі якої лежить аматорський футбол, у який грають сотні тисяч хлопчиків та дівчаток, які вважають це частиною своєї освіти, а на вершині – професійний футбол.

Залучення до цінностей спорту робить тебе кращим. Ти вчишся змагатися, ділитися, перемагати і програвати, вставати після падіння, докладати зусиль, поважати, приймати правила... Все це є частиною освіти, і всі без винятку мріють досягти самої вершини.


– Що означатиме рішення на користь Суперліги для європейського футболу?


– Створення закритих ліг чи гарантія участі у вищих змаганнях лише трохи зруйнують піраміду, на якій засновано мрію тисяч хлопчиків та дівчаток. Доступ до еліти отримають лише ті хлопці, які будуть пов'язані з привілейованими клубами, традицію заохочення на підставі спортивних заслуг буде порушено.

Необхідно захищати баланс та еволюцію у піраміді аматорського та професійного футболу, це частина нашої культури та традицій, – сказав Мігель Анхель Хіль.