13 лютого 2024 14:39

УАФ підписала меморандум про співпрацю із Федерацією футболу Італії

Сьогодні, 13 лютого, Українська асоціація футболу (УАФ) повідомила про те, що 8 лютого в Парижі новий голова УАФ Андрій Шевченко підписав меморандум про співпрацю з Федерацією футболу Італії (FIGC).

Обидві національні асоціації мають намір зміцнювати та розвивати відносини дружби та технічного співробітництва, допомагаючи тренерам та молодим гравцям реалізувати свій людський та професійний потенціал, а також брати участь у спортивних та освітніх заходах в Італії.


«Я пишаюся тим, що Україна обрала Італію для початку такої важливої як з футбольної, так і з ціннісної точки зору співпраці. Ми завжди були на боці наших українських друзів через ініціативи солідарності, щоб допомогти покращити умови життя звичайних людей, а також спортивні проекти, надаючи можливості для реєстрації тисячам молодих людей, які втекли від війни. Наразі ми забезпечимо ще більш структурований шлях технічного співробітництва, мета якого – гарантувати майбутнє українського футболу. З Андрієм ми товаришуємо протягом тривалого часу, я бажаю йому успішної роботи для своєї країни на його новій посаді», – заявив президент FIGC Габріеле Гравіна.

«Італія завжди була для мене другою домівкою, наповненою незабутніми спогадами. Я вдячний кожному італійцеві за постійну підтримку першого дня повномасштабної війни в Україні. І я з нетерпінням чекаю на реалізацію спільних проектів для розвитку українського футболу», – наводить слова Шевченка УАФ.