12 лютого 2024 12:20

"Роксана? Можливо, тому Малиновський і страждає": Сабо назвав головну проблему хавбека "Дженоа"

Руслан Малиновський учора, як у найкращі свої часи, шаленим ударом з лівої забив у матчі Дженоа в Серії А, та ще й у ворота свого колишнього клубу – Аталанти. Правда, це не допомогло набрати бодай очко, адже команда українця розгромно програла – 1:4.


Сайт Sport-express.ua поспілкувався з колишнім головним тренером збірної України Йожефом Сабо стосовно перспектив Малиновського в Дженоа, яка нещодавно викупила контракт Руслана у Марселя.


«Малиновський однозначно знизив свою планку, перейшовши в Дженоа. Він став гірше грати»


– Йожефе Йожефовичу, як оціните гол Малиновського Аталанті?


– Руслан забив свій коронний гол із лівої з дальньої дистанції. Що сказати, виконав він добре, у воротаря не було шансів.


– Малиновський забив третій гол у 23-х матчах за Дженоа. Також на його рахунку два асисти. Це хороший показник для нього?


– У нього дуже маленька результативність. Це не йде ні в яке порівняння з Аталантою, де він ставав найкращим асистентом Серії А, забиваючи за сезон вісім м'ячів. А переходи Малиновського з однієї команди в іншу – спочатку Марсель, тепер Дженоа – не дуже добре позначаються на ньому. Це особливо прикро, тому що Руслан хороший, працездатний і розумненький футболіст.


– Дженоа – це команда його рівня?


– Звичайно, ні. Це посередня команда без амбіцій. Малиновський однозначно знизив свою планку, перейшовши в Дженоа. Він став гірше грати, не завжди навіть в основу потрапляє. І це у 12-й команді в турнірній таблиці Серії А!


«Навряд чи ми побачимо Малиновського в сильнішій команді за Дженоа»


– Ви вже згадували, що найліпші свої роки Малиновський провів в Аталанті. Як ви думаєте, чому Руслан пішов з бергамського клубу?


– Швидше за все це його пішли. У Руслана ж був конфлікт із Гасперіні. Тренер конфліктував не тільки з Малиновським, а й з іншими футболістами, у нього складний характер, але як фахівець він хороший. Аталанта при ньому завжди тримається на високому рівні. Гасперіні рівняється на Лобановського, а це означає, що він вимогливий тренер.


– Чи не може причиною конфлікту з Гасперіні бути дружина Малиновського Роксана, яка дуже часто висловлюється в соцмережах і пресі про футбол? Одного разу вона навіть поскаржилась на ранню заміну Руслана.


– Я вважаю, що дружинам футболістів взагалі нічого туди вклинюватися. Багато дружин починають розповідати тренерам і гравцям, як потрібно грати. Це неправильно!


Роксана? Можливо, тому Малиновський і страждає, раз нікуди не підходить. Я ж не знаю, який у нього характер.


– Малиновському вже 30 років. Як думаєте, він ще пограє на високому рівні?


– Я не думаю, що він буде довго грати. Вік є вік. Малиновський хороший у відборах і атаці, але технічно і фізично він уже здає. Навряд чи ми його побачимо в сильнішій команді. А з його характером він і зовсім може швидко закінчити з футболом.