10 лютого 2024 12:38

Сергій КОВАЛЕЦЬ: "Ліга націй – це шанс для молоді"

Відомий український тренер Сергій Ковалець прокоментував жеребкування Ліги націй, де Україна отримала у суперники Чехію, Албанію та Грузію.


– Треба шанувати всіх суперників. Ми розуміємо, що футбол розвивається. Читав інтерв'ю Сергія Реброва, і він казав, що зараз варто думати про матчі плей-офф, щоб вийти на Чемпіонат Європи та виїхати до Німеччини. Якщо говорити про суперників, то немає топ соборних: Англії, Італії чи інших. Але й у грузинів чи албанців буде велика мотивація, щоб посісти перше місце у групі.

– З ким гратиме найважче?

- Думаю, з кожною командою буде складно, але цікаво. Один мінус: ми гратимемо всі матчі. Чи не в Україні, на жаль. Грали б удома, було б легше. Тут свої вболівальники. Але мотивація у наших гравців досить висока, і багато збірок дуже добре грають у європейських чемпіонатах, у своїх клубах.


– Що слід збірній України награвати на цьому турнірі? Як взагалі ставитись до таких випробувань?
- Збірна не так і часто збирається. Плюс мало часу на підготовку до ігор. Тому дуже добре, що є подібні турніри та матчі з добрими суперниками. Вони дозволяють награти склад. Це ще шанс молоді. А таких у нас багато є у чемпіонаті України та за кордоном. Тому потрібно ставитись до таких поєдинків серйозно, бо це додатковий шанс вийти на великий турнір.


– Спрогнозуйте по місцях, усі позиції у нашій групі.
– Хотілося, щоб ми посіли перше місце та вийшли до дивізіону А. Думаю, що так і буде. А хто яке зрештою місце матиме? Не знаю. Давайте не гадатимемо. Рівна група. Виділити лідера навіть складно.