7 лютого 2024 10:06

Колишній захисник "Динамо" розповів, що відхилив фінансово вигідну пропозицію з Китаю, щоб здійснити свою дитячу мрію

Період Карлоса Самбрано в "Бока Хуніорс" закінчився два роки тому, але гравець перуанської збірної згадує про це з великою любов'ю. Нещодавно він зізнався, що ніколи не зіграє за класичного суперника аргентинського клубу « Рівер Плейт», які б гроші йому не пропонували.


Колишній захисник "Динамо" розповів про це в пограмі на YouTube свого колишнього одноклубника Серхіо Пеньї. Центральний захисник заявив, що відхилив контракт на мільйон доларів, щоб здійснити свою мрію одягнути «синьо-золоту» футболку "Бока Хуніорс".


"Ти завжди мрієш, коли ти маленький, і починаєш мати уявлення про футбол, коли ти чуєш "Бока Хуніорс", у тебе виникають інші відчуття. 90% Перу вболіває за "Боку", а не за "Рівер", – заявив Самбрано.


Карлос розповів, що тодішній тренер "Боки" Мігель Анхель Руссо зателефонував йому, поставив ключове запитання та несподівано поклав трубку, почувши відповідь. "Як дивно", — сказав екс-динамівець після короткого спілкування з аргентинським тренером.

Самбрано, як і очікувалося, був зацікавлений у підписанні контракту з "Бокою". Однак у той же час у нього була соковита пропозиція з Китаю. "Я збираюся говорити про цифри, я ніколи не говорив про це, це було два роки і близько 5 мільйонів. У той час це було нічого для людей, які йшли, вони заробляли великі гроші, 5 мільйонів або 10 мільйонів".


Звичайно, Карлос зазначив, що якби він міг повернутися в минуле, він би прийняв цю пропозицію. "Слава Богу, що з’явилася "Бока", і це була моя мрія, я не міг від неї відмовитися, тому що до завершення моєї кар’єри залишалося кілька років".

Перуанець прибув до району Ла-Бока в 2020 році після своєї поїздки в Європу, яка завершилася через проблеми з керівництвом київського "Динамо".


Самбрано був підданий жорсткій критиці аргентинською пресою під час перебування в "Бока Хуніорс". Однак за короткий час він здобув кілька титулів. Карлос завоював два трофеї Першого дивізіону, два Кубка Ліги та Кубок Аргентини. Всього він провів 62 матчі, забив два голи і віддав дві гольові передачі.

З іншого боку, Карлос Самбрано вкотре зізнався у своєму бажанні на пенсію, незважаючи на те, що має багато років, щоб продовжувати грати.


"Якби я хотів, я міг би спокійно грати до 40 років, якщо буду стежити за собою і знаходитись в хорошій формі, але я не маю бажання грати до 40 років. Ось і все, я хочу насолоджуватися сім'єю, мені залишилося 2-3 роки", - підсумував він.


Майбутнє захисника невизначене. І він провів не дуже хорошу кампанію в "Альянц Ліма" через травми та його рішення поза межами поля. "Синьо-білий" клуб, з яким у нього чинний контракт на поточний рік, вирішив його не залишати в клубі.


З цієї причини Самбрано не відвідав передсезонку і почав підготовку один у пошуках клубу. Так вони запропонували його уругвайському "Ліверпулю", який гратиме в Кубку Лібертадорес. Але все залежатиме від спортивного складу уругвайської команди.