6 лютого 2024 11:11

У Варшаві показали тизер фільму "путін": у кадрі російський диктатор у підгузку та власних екскрементах, хворий та слабкий

У Варшаві показали тизер фільму «путін»: у кадрі російський диктатор у підгузку та власних екскрементах, хворий та слабкий


«Путін» - біографічний художній фільм (байопік), який показує президента Росії з 10-річного віку, коли він зазнавав насильства з боку вітчима в Грузії, до повномасштабної війни, яку він розпочав проти України.

Картина розповідає про головні події політичного життя російського диктатора – війну в Чечні, терористичні атаки на Дубровці та в Беслані, а також про драматичні події у Бучі, Ірпені та Маріуполі. Автор фільму, відомий польський режисер Патрік Вега, також екранізував смерть бункерного.

«Я заглянув у майбутнє та показав смерть путіна. Це те, що хоче побачити весь вільний світ», – каже Вега та додає, що мета стрічки – показати російського президента хворим та слабким, таким, якого можна перемогти.

Протягом двох років зйомки проходили в Україні, Росії, Сирії, Ізраїлі та Йорданії. Для максимальної схожості з путіним, творці фільму використовували технологію deep fake, що дозволила накласти на обличчя актора зображення його персонажа.

«Ми провели величезну роботу з документами, радилися з різними експертами, зокрема мене консультував колишній керівник розвідки НАТО, генерал, який командував військами в Афганістані та Іраку. Найціннішим, унікальним джерелом інформації був родич психіатра, який був в одній барокамері з путіним у 70-х роках», – розповів автор фільму.

За словами режисера, у Росії дуже бояться виходу фільму. З ним особисто та кількома людьми, з якими Вега колись працював, неодноразово зв'язувалися та намагалися купити сценарій та фрагменти стрічки.

Світова прем'єра фільму «Путін» відбудеться в першій половині 2024 року.

1 - Радіо Свобода - тизер,
2 - Youtube / zwiastunyhd – трейлер фільму «Путін/Злодій у законі»