6 лютого 2024 08:23

Петр Чех вдруге за сезон підписав контракт із клубом британської елітної хокейної ліги

Чинний чемпіон Великої Британії з хокею, північноірландський клуб "Белфаст Джайантс" вдруге за сезон орендував в англійського "Оксфорд Сіті Старз" колишнього воротаря футбольних "Челсі" та "Арсеналу" Петра Чеха, повідомляє офіційний сайт Британської елітної хокейної ліги (EIHL).


У листопаді 2023 року "Белфаст" брав Чеха в оренду як екстреного воротаря. 41-річний голкіпер вийшов на лід у матчі проти "Глазго" за рахунку 5:1 на користь його команди за 5 хвилин до кінця третього періоду. Чех замінив іншого воротаря Тайлера Бескоровані, який отримав травму нижньої частини тіла.

"Я радий повернутися в Белфаст, щоб вдруге за сезон приєднатися до "Джайантс". Я дуже пишався своїм дебютом у листопаді 2023 року і з нетерпінням чекаю можливості повернутися на лід, щоб створити ще більше спогадів", - наводить пресслужба "Белфаста" слова Чеха.

Петр Чех завершив кар'єру футболіста 2019 року. Крім "Арсеналу" і "Челсі", він виступав за "Хмел", "Спарту" і "Ренн". За кар'єру футболіста голкіпер чотири рази виграв чемпіонат Англії, а також вигравав Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

Після відходу з футболу Чех виступав за хокейні "Гілдфорд" і "Челмсфорд", які грають у другому за силою британському дивізіоні.