4 лютого 2024 11:28

"Всі в команді трохи втомились": Шацьких - про відхід Луческу з "Динамо" та небажання Шовковського працювати тренером

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол» Максим Шацьких розповів, що зараз Динамо має лише одного форварда і це проблема багатьох українських клубів. Також легенда столичної команди поділився своєю думкою, чи може з’явитися новий Шацьких.


«Шацького не буде точно. Зараз в них один Ванат, більше я так попереду нікого й не бачу. Ви зрозумійте, зараз такий час, що з нападниками проблеми скрізь. Ми шукали, Динамо також в пошуках, але їх немає».


На думку Шацьких, футболісти Динамо втомилися від Луческу і команда не прогресувала під його керівництвом. Однак, коли румун пішов, у гравців з’явилися емоції на полі.


«Мені важко про це казати, так я не був в середині команди. Але, судячи по результатах в останній час і розмовах із хлопцями з команди, всі трохи втомились. Не знаю, в чому причина, про це вже казали давно, що пора, не було прогресу.


Не було видно, за рахунок чого вони зможуть отримати нові емоції, щоб заграти. Після відходу Луческу якраз на свіжих емоціях якийсь результат і показали в кінці року».


Тренер Пахтакора відзначив, що Шовковському потрібно завжди мати позитивний результат, щоб залишитися на чолі Динамо.


«Подивимось, до чого це призведе, що Саша Шовковський став конкретно сам біля керма. Ви ж самі розумієте, що успіх тренера показує тільки результат. Якщо ти граєш в тікі-таку, але немає результату, ок, а що тоді далі? Ну грайте, гру-то забудуть».


Шацьких згадав, що Шовковський не хотів бути тренером, коли ще не закінчив професійну кар’єру. Але якщо ситуація зараз змінилася, то він занурився в цю тему.


«Коли ми ще грали, то я відразу казав, що буду йти працювати тренером. А от коли ми запитували у Сані: «Може, підеш тренером голкіперів, Михайлову будеш спочатку допомагати, потім станеш головним», Шовковський відповідав: «Ні, я не хочу бути тренером воротарів». Тоді більше схилявся до роботи менеджером чи директором, такі розмови були.


Якщо Саша пішов цим шляхом, то, значить, трішки занурився в цю тему, йому сподобалось, і він вирішив піти по цьому напрямку. Я маю надію, що в нього все вийде», — сказав Шацьких