4 лютого 2024 10:44

Максим Шацьких про поразку "Пахтакора" від "Динамо": "У нас грали фактично діти"

Головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких розповів, чому його команда поступилась «Динамо» (1:5) у товариському матчі.


– Рік тому, під час зимових зборів, ви вже грали проти «Динамо» Мірчі Луческу і тоді здобули мінімальну перемогу (1:0). Цього разу ви пропустили 5 голів від біло-синіх під головуванням Олександра Шовковського – в чому різниця між цими двома командами?

– Різниця була в нашому складі. У нас зараз на зборі знаходиться дубль. Ми пішли новим шляхом і робимо акцент на свою молодь. Тому зараз ми займаємось навчанням нашої молоді, у зв’язку з чим так і вийшло…

– Така ситуація в «Пахтакорі» тимчасова чи це вже взятий повноцінний курс на зміну системи в середині команди?


– Це зміна вектору, але ті люди, які на даний момент показують силу нашої команди – вони зараз у збірних знаходяться. П’ятеро грають за збірну Узбекистану на Кубку Азії, ще троє знаходяться на зборі з олімпійською збірною, бо йде підготовка до відбору на Олімпіаду 2024 в Парижі. Тому у нас грали фактично діти. І 16-річні були гравці, і 17-річні.

Коли ми домовлялись про гру я просив, щоб провести її в кінці лютого, як було минулого року, на той час були б уже всі на місці і тоді б спаринг вийшов би набагато цікавішим. Але по часу не зійшлось, і «Динамо» було незручно в інший час. Але я попередив, що в нас буде молодь, яка ще й знаходилась під серйозними навантаженнями, так як вони ще ніколи не проходили повноцінних зборів. Можете рахувати, що ми брали людей з U-19.


– Знаю, що для вас результат у подібних матчах знаходиться далеко не на першому місці. А якістю гри ви залишились задоволені?


– Ми розуміли, що так воно й буде. В першому таймі у нас ще було декілька більш дорослих хлопців – по 24-25 років, які вже мали досвід гри в Прем’єр-лізі, а ті, хто вийшов в другій половині грі – молодь, яка ніколи не грала в дорослий футбол і 99% з них навіть ніколи не виїжджали за межі Узбекистану.


Тому до перерви – більш-менш, у нас і моменти були і гра. Рахунок в першому таймі був не по грі. А другий тайм було зрозуміло, що багато моментів ми не створимо. Два-три напівмоменти могли забити. Але, повторюсь, хлопці під навантаженнями, те що вони витримали – це вже добре. Закрили перший збір і побачили те, над чим нам потрібно буде працювати під час другого збору. В нашому випадку все по плану – все що хотіли ми виконати під час першого збору, те ми і зробили, – сказав Шацьких.