3 лютого 2024 09:59

"Виросте в гравця досить високого рівня": названо футболіста "Динамо" з потенціалом майбутньої зірки

Колишній форвард запорізького Металургу та Дніпра Валентин Полтавець поділився думками стосовно молодих українських нападників та їх перспектив.


Нападник Жирони Артем Довбик в нинішньому сезоні забив вже 14 голів та віддав сім результативних передач у 24 матчах в усіх турнірах, однак після його відходу з Дніпра-1 влітку 2023-го подібного форварда в УПЛ більше немає.


Так вважає колишня зірка чемпіонату України Валентин Полтавець, про що він і розповів в інтерв'ю сайту «Український футбол».


«Довбик – форвард таранного типу, який грає на вістрі атаки. Такого плану нападника в нашому чемпіонаті зараз нема. Сікан за антропометрією поступається Довбику, але за роботою, яку він виконує на полі, по віддачі – точно ні».


Полтавець також назвав нападника з УПЛ, який має потенціал топового гравця.

«Ванат більш швидкісний, наполегливий форвард, який добре працює в контратаках, має інтуїцію і гольове чуття. Цьому не навчиш – або є, або ні. У Ваната виділю ще одну рису – холоднокровність. Він може чудово розібратися у складній ситуації, обіграти і забити.

Коли Ванат був у Чорноморці, я бачив його і на тренуваннях, і в грі. Якщо надалі цей хлопець працюватиме з такою ж старанністю, то виросте в гравця досить високого рівня», – сказав Полтавець для «УФ».