2 лютого 2024 18:20

"Динамо" – "Левськi" 0:1. Звіт про матч

У п’ятницю, 2 лютого, київське «Динамо» провело четвертий контрольний матч у рамках навчально-тренувального збору в Туреччині, де наша команда готується до другої половини сезону. Суперником «біло-синіх» став один із найтитулованіших клубів Болгарії, багаторазовий чемпіон країни – команда «Левські» (Софія). Матч відбувся на полі Kaya Palazzo stadium.

Нагадаємо, у минулих контрольних поєдинках підопічні Олександра Шовковського поступилися чемпіону Косово «Балкані» з рахунком 0:2, багаторазовому чемпіону Польщі та чинному володарю Кубка Польщі - «Легії» - 1:3 та перемогли найтитулованіший клуб Узбекистану, чинного чемпіона країни – «Пахтакор» - 5:1. У сьогоднішньому поєдинку, як і у минулих, кияни зіграли двома різними складами у кожному з таймів. Долю зустрічі вирішив єдиний забитий м’яч, який «Левські» провів у середині першого тайму.


Зазначимо, що суперник нашої команди провів більше контрольних поєдинків на турецькому зборі, ніж динамівці – п’ять, та виставив проти киян своїх ключових виконавців. Динамівці ж залучили до поєдинку молодих гравців із команди U19 та вдалися до експериментів.


У день матчу футбольну спільноту сколихнула трагічна новина про загибель фаната «Левські» Светослава Іванова Славкова з позивним «Свет». Він був справжнім патріотом Болгарії та захищав Європу від московської навали у складі 4-го стрілецького окремого батальйону «Кодак». Український народ повік пам’ятатиме всіх, хто у складний для нас час не залишився байдужим, вирушив на допомогу Україні, щоб боронити європейські цінності, свободу та незалежність нашої держави і склав свої голови у боротьбі за мирне життя. Щирі співчуття усім близьким та рідним героя.

Протягом перших хвилин зустрічі команди придивлялися одна одної. Володіння м’ячем переходило від одного суперника до іншого, було багато втрат та спроб повернути м’яч. Болгари загрожували воротам киян після стандартних положень, одне з них вийшло достатньо небезпечним. Після навісу з правого краю на дальню стійку Кордоба завдавав удару головою, але Нещерет врятував динамівців від неприємностей, вибивши м’яч з «дев’ятки».


Але в одній із наступних атак супернику таки вдалося відзначитися: Галчев отримав передачу зліва, пробіг з м’ячем до півкола перед штрафним майданчиком та завдав сильного удару низом – сфера залетіла точнісінько під праву стійку воріт – 0:1. Кияни мали кілька нагод відігратися внаслідок небезпечних атак, але справа до прицільних ударів так і не дійшла. Намагалися наші футболісти загрожувати воротам суперника і з далекої відстані, але теж безрезультатно.


Біля протилежних воріт киянине підпускали болгар занадто близько до своїх володінь, нейтралізуючи небезпеку ще на підступах до штрафного майданчика. Тож на перерву динамівці пішли мінімально поступаючись у рахунку.


Щойно розпочався другий тайм, Андрієвський виконав штрафний удар, але без особливої небезпеки. Опоненти створили ще більш гострий момент – Галчев зробив навісну передачу, Рікардіньйо бив головою, але м’яч пролетів зовсім трохи неточно. Через кілька хвилин ситуація повторилася: після навісу Галчева Рікардіньйо просто дивом не влучив у площину воріт із меж воротарського майданчика.


У середині тайму гра переважно проходила у середині поля, без особливого загострення. Нарешті, Велтон проривався до воріт, але не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із Бущаном – Георгій ліквідував загрозу. Згодом наш голкіпер зреагував і на удар Ель Джемілі. Наприкінці зустрічі обидві команди проводили хороші атаки, але рахунок на табло більше не змінювався.

Зазначимо, що свій наступний контрольний поєдинок «Динамо» проведе у четвер 8-го лютого, проти латвійської «Лієпаї» з однойменного міста.

Товариський матч


«Динамо» – «Левські» (Болгарія) – 0:1 (0:1)


2.02.2024. Туреччина, Kaya Palazzo stadium


«Динамо» (перший тайм):
35. Нещерет, 90. Гусєв, 4. Попов, 32. Михавко, 2. Вівчаренко, 6. Бражко, 37. Царенко, 92. Рамадані, 77. Беніто, 20. Караваєв, 11. Ванат.


«Динамо» (другий тайм): 1. Бущан, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 40. Біловар, 25. Дячук, 18. Андрієвський, 6. Бражко (37. Царенко, 68), 23. Малиш, 91. Волошин, 24. Пашко (30. Діало, 74), 9. Пономаренко.


«Левські» (стартовий склад): 1. Андреєв, 5. Ван Дер Каап, 6. Цунамі, 8. Охене, 9. Рікардіньйо, 10. Мітков, 17. Велтон, 22. Галчев, 33. Кордоба, 88. Петков, 97. Фадіга.


Гол:
Галчев (22).

Фото: ФК "Динамо"