1 лютого 2024 11:35

Ето'О звинувачують у договірних матчах, погрозах футбольним чиновникам та корупції. ФІФА розпочала розслідування

Комітет ФІФА з етики почав розслідування щодо Самюеля Ето'О.


За інформацією The Athletic, президента Федерації футболу Камеруну звинувачують у зловживанні владою, корупції, договірних матчах та погрозах насильства на адресу людей, які не згодні з його позицією.


Свідком у справі виступає попередній глава камерунської федерації Ньялла Куан Жуніор. За його словами, Ето'О впливав на результати багатьох матчів місцевого чемпіонату та погрожував чиновникам федерації футболу, включаючи самого Жуніора.

Екс-глава камерунського футболу стверджує, що Ето'О «зрежисував» матч чемпіонату між клубами NQSA та Kumba City FC. Чиновник заявив, що вищезгаданий матч був «найскандальнішим в історії людства», зазначивши, що колишній футболіст давав вказівки суддям у перерві через телефон, який був включений на гучний зв'язок.

У розпорядження The Athletic потрапили електронні листи, повідомлення в WhatsApp та аудіозаписи, які доводять провину екс-гравця «Барселони», «Інтера у низці епізодів.

Наприклад, у розмові з власником «Вікторія Юнайтед» Ето'О пообіцяв йому, що клуб вийде до першого дивізіону. В аудіоповідомленні екс-футболіста прозвучала фраза про те, що є певні речі, які можна зробити для підвищення в класі.

За підсумками сезону «Вікторія Юнайтед» вийшла у вищу лігу Камеруну після того, як «Стад де Бертуа», який посів 2-е місце в турнірній таблиці, був дискваліфікований футбольною федерацією.


ФІФА та Конфедерацією африканського футболу (CAF) розпочали розслідування матеріалів справи.