31 січня 2024 19:25

Тріумф України, приниження путіна: "матч життя" росія проти України

Перший документальний фільм Телебачення Торонто «Україна - росія: Матч життя» про одну з найепічніших подій в історії українського спорту - матч футбольних збірних України та Росії 1999 року в Москві.


Легендарні українські футболісти Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, Сергій Мізін, тодішній тренер збірної Йожеф Сабо, журналісти, вболівальники ( частина з яких зараз захищають рідну землю в Силах оборони України) розкажуть невідомі подробиці подій, які відбувались під час матчу і навколо матчу. Без жодних перебільшень, це була не просто футбольна гра. Це була супер-важлива подія для розуміння українцями цінності і ваги своєї незалежності. Багатьом, можливо, вона вперше відкрила очі щодо справжнього ставлення росіян до українців.

Напередодні матчу в москві росія влаштувала справжню пропагандистську істерику, росіяни були впевнені у своїй перемозі, але в результаті отримали приниження від наших хлопців у власній столиці. Україна показала, що попри будь-який тиск, всупереч обставинам може досягати потрібного результату. І від цього факту у росіян горить до сих пір. Саме на цьому матчі путіна вперше показали простому російському народу на забитому вщент стадіоні «Лужніки». Після поразки він майже 10 років боявся відвідувати футбольні матчі.