30 січня 2024 19:03

Максим Шацьких про те, чи мав Шаблій вплив на кадрові рішення Хацкевича в "Динамо": "Швидше за все, ні"

Колишній помічник головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича Максим Шацьких в інтерв’ю Tribuna.com оцінив роботу їхнього тренерського штабу.


– Читали інтерв’ю Олега Лужного, де він заявив, що Хацкевич з Шаблієм покликали у «Динамо» гравців, які не відповідали рівню клубу?


– Так. У кожної людини своя думка. Олег Романович, мабуть, бачив це так і вирішив висловити свою точку зору. Я не буду його засуджувати. Це його думка і він так вважає. Зрозуміло, що нам не вдалося стати чемпіонами України, але ми якраз потрапили в період зміни, коли в першу команду почали запрошувати достатньо молодих футболістів.


Коли після нас прийшов інший тренер, то молодь вже була готова. В нашому випадку гравці ще були молодими і їм був потрібен час. Згодом вони подорослішали, порозумнішали, стали майстернішими і почали давати результат.

Вважаю, що на той період ми зробили максимум з того, що могли. Так, можливо, десь не пощастило, десь чогось не вистачило. Але загалом у нас був свій малюнок гри і ми давали результат. Очки ми втрачали там, де не мали цього робити. Це правда. Але це більше питання психології, а не тактики чи фізики. З лідерами ми грали добре і обігрували їх, а команди з нижньої частини турнірної таблиці давалися нам достатньо важко.

Знову повторюся – це психологічний момент. Мабуть, нам не вдавалося налаштувати команду. Хлопці не могли налаштуватися, щоб легко проходити ці матчі, як і мало б бути. Але цим футбол і цікавий. Тим паче зараз просто так нікого не обіграєш. Всі навчилися грати у футбол.


– Чи справді Шаблій мав вплив на кадрові рішення Хацкевича в «Динамо»?


– Чесно, я вам не скажу. Я не знаю, бо не був присутній при якихось розмовах. І чи були взагалі такі розмови. Але моя точка зору, що, швидше за все, ні. Не може жоден друг чи агент сказати, що треба брати того чи іншого гравця. Тому я думаю, що жодного впливу зовні не було.


– Спілкувалися з Хацкевичем після його призначення в польський «Заглембє» Сосновець?


– Так, звичайно, ми говорили. Просто зараз у нього багато роботи, а часу, як завжди, не вистачає. Самі розумієте, клуб знаходиться в нижній частині турнірної таблиці. Треба провести збори і зайнятися комплектацією складу, щоб постаратися виконати те завдання, яке керівництво поставило перед Миколайовичем.

Це новий виклик і досвід. Тримаємо кулаки і будемо сподіватися, що все вийде.

– Цікаво, що цей клуб також пов’язують з Шаблієм.


– Ви знаєте, я ніколи не вірю в те, що пишуть, бо пишуть всього багато. Головне, що є ціль, завдання і робота, а хто там керує клубом, то це вже другорядне питання, - сказав Щацьких.