29 січня 2024 11:51

Олександр УСИК: "Хочеться боротися з "Поліссям" за європейські титули"

Гравець «Полісся» та чемпіон WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик (21-0, 14 КО) відвідав товариський матч житомирського клубу проти польського клубу «Сталь» Мелець (1:1) в Іспанії.


- З’явилася вільна хвилинка, приїхав підтримати хлопців. Зранку зробив всі свої справи, всі свої тренування, тому приїхав подивитися гру. Для мене це ковточок нового повітря, тому що я знаходжуся в закритому колі - четвертий місяць в тренувальному таборі. Так що це прямо вау.


Провітрився, проїхався, побачив хлопців, нові обличчя. Поспілкуємося трошки. Все чудово. А потім назад в табір.


Я трошки запізнився - приїхав наприкінці першого тайму. У другій половині гри хлопці підтиснули та забили гол. Трошки не вистачило для ще одного забитого м’яча. Чудова гра, чудова практика для того, щоб вони не розслаблялися.


- Ви мотивували команду? Бо коли ви прийшли, вона програвала.


- Та ні. Це все хлопці. Вони всі круті, всі молодці. Вони знають, що їм треба це. Йдемо до великих перемог, до чемпіонства в УПЛ. Обов’язково хочеться вийти в єврокубки та боротися за європейські титули.

Це реально та можливо. Хтось скаже: «Та куди вам». Мені теж так багато років казали, але той, хто йде, подужає дорогу.


- Хлопці з «Полісся» казали, що чекають вас у зграї. Коли?


- Я виконаю свою роботу, яка мене чекає, і приїду до тренувального табору. Трошки відпочину, подивлюся, як моє тіло реагуватиме на інші завдання та іншу роботу, і продовжу вже в зграї.


- Можна очікувати вашого дебюту в УПЛ вже цього сезону?


- Дай боже. Дай боже, щоб так сталося, - сказав Усик.


В Іспанії Усик готується до бою з Тайсоном Ф’юрі, який заплановано на 17 лютого.


Фото - ФК "Полісся"