28 січня 2024 17:50

Хаві вирішив піти з "Барси" після поразки від "Реала" у фіналі Суперкубку Іспанії, боси клубу просили його залишитися. Тренер відмовився від зарплатнi за останній рік за контрактом

Хаві вирішив залишити «Барселону» після поразки у Суперкубку Іспанії.

Нагадаємо, після вчорашньої поразки у 22-му турі Ла Ліги від «Вільярреалу» (3:5) головний тренер «Барселони» оголосив, що покине клуб після закінчення сезону.


За інформацією Mundo Deportivo, Хаві вирішив піти з "Барселони" через кілька днів після поразки від "Реала" у фіналі Суперкубку Іспанії (1:4).


На рішення фахівця вплинула відсутність прогресу з футбольної точки зору, а також критика деяких представників керівництва «Барселони».


Наголошується, що Хаві планував оголосити про це кілька днів тому, але його найближче оточення переконало його не робити цього, розраховуючи на вихід "Барселони" до півфіналу Кубка Іспанії. Однак у 1/4 фіналу каталонці поступилися "Атлетиці" (2:4).


Повідомляється, що на екстреній нараді після поразки від «Вільярреалу» президент «Барселони» Жоан Лапорта, віце-президент Рафа Юсте та спортивний директор Деку просили Хаві не діяти з гарячого, сподіваючись, що він змінить рішення, проте Хаві наполяг на своїй позиції, оскільки хотів уникнути додаткового тиску на команду перед наступним матчем.

Іспанський фахівець також не погодився на пропозицію Лапорта супроводжувати його на прес-конференції після матчу. Під час спілкування Хаві з пресою його супроводжували лише члени сім'ї – усі співробітники «Барселони» на той момент уже залишили стадіон.


Також відомо, що Хаві відмовився від зарплати за останній рік за контрактом із «Барселоною».