26 січня 2024 08:53

Маурісіо Почеттіно: "Як і раніше вірю, що у Брої є потенціал стати приголомшливим нападником"

Головний тренер «Челсі» Маурісіо Почеттіно поділився думками про потенціал форварда Армандо Брої.


- Чи може Броя стати топ-форвардом?

- Звісно, потенціал величезний. Йдеться про процес. Усім найбільшим нападникам завжди потрібен час. Коли вони молоді, потрібно знайти правильний баланс. Але, як і раніше, вірю, що він має потенціал стати приголомшливим нападником.

Це процес, питання часу. Ми можемо надати час, який йому знадобиться, щоб стати хорошим або не дуже хорошим гравцем. Будуть позитивні моменти та помилки. Будуть хороші виступи й не дуже.

У «Челсі» тебе завжди порівнюватимуть із найбільшими нападниками з минулого, такими, як Хасселбайнк, Дрогба, а це складно для молодого хлопця.

Ми говоримо про чутки – у футболі їх надто багато. Але щоб знайти правильний баланс, йому як гравцю та мені як тренеру, потрібно постаратися прийняти всі чутки. Іноді ходять хороші чутки про тебе, іноді не дуже.

Ви розчаровані, але важливо жити з цими чутками, тому що інакше ми перейдемо на інший бік. Зможемо впоратися з тиском, коли ми є топ-гравцем, топ-менеджером, виступати в таких клубах, чи ні?

Завжди порівнюю з Гаррі Кейном. Він виступав у «Лейтон Орієнт», «Мілволлі», «Норвічі» та «Лестері». Він витратив час, щоб знайти свій справжній баланс, а потім у наші перші шість місяців у «Тоттенгемі» він почав показувати результати у грудні-січні. Ми почали бачити його реальний потенціал, – сказав Почеттіно.