25 січня 2024 17:12

Найближчої неділі вийде документальний фільм "Україна – росія: матч життя" від "Телебачення Торонто"

НЕДІЛЯ, 28 СІЧНЯ, 12:00. У цей день «Телебачення Торонто» представить документальний фільм «Україна - росія: Матч життя» - про одну з найепічніших подій в історії українського спорту, матч футбольних збірних України та Росії 1999 року в Москві.


Легендарні українські футболісти Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Олександр Головко, Владислав Ващук, Юрій Дмитрулін, тодішній тренер збірної Йожеф Сабо, журналісти, вболівальники ( частина з яких зараз захищають рідну землю в Силах оборони України) розкажуть невідомі подробиці подій, які відбувались під час матчу і навколо матчу. Без жодних перебільшень, це була не просто футбольна гра. Це була супер-важлива подія для розуміння українцями цінності і ваги своєї незалежності. Багатьом, можливо, вона вперше відкрила очі щодо справжнього ставлення росіян до українців.

Напередодні матчу в москві росія влаштувала справжню пропагандистську істерику, росіяни були впевнені у своїй перемозі, але в результаті отримали приниження від наших хлопців у власній столиці. Україна показала, що попри будь-який тиск, всупереч обставинам може досягати потрібного результату. І від цього факту у росіян горить до сих пір. Саме на цьому матчі путіна вперше показали простому російському народу на забитому вщент стадіоні «Лужніки». Після поразки він ще 10 років боявся відвідувати футбольні матчі. Вмикайтесь в неділю о 12:00.