23 січня 2024 22:00

Чеферін про виключення "МанСіті" з ЛЧ у 2020-му та скасування CAS цього рішення: "Знаємо, що мали рацію. Але треба поважати рішення суду в умовах серйозної демократії"

Александер Чеферін упевнений, що «Манчестер Сіті» винний у порушенні ФФП.


УЄФА у лютому 2020 року виключив «міщан» з єврокубків на два роки та призначив клубу штраф у 30 мільйонів євро за порушення правил фінансового феєр-плей. Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляцію клубу і той продовжив виступати в Лізі чемпіонів.


«Ми знаємо, що мали рацію. Ми б не стали приймати таке рішення, якби не вважали, що маємо рацію.


Я 25 років працював судовим юристом і знаю, що іноді ти виграєш справу, яку, як ти впевнений, маєш програти, а іноді – навпаки. Потрібно просто шанувати рішення суду в умовах серйозної демократії.


Я не хочу говорити про справу в Англії. Але я вірю в те, що рішення нашого незалежного комітету було вірним. Я в його ухваленні не брав участі», – сказав Чеферін в інтерв'ю The Telegraph.


При цьому він відмовився відповідати на запитання, чи слід позбавити «Сіті» титулів, якщо клуб буде визнаний АПЛ винним у порушенні місцевих фінансових правил. Також Чеферін сказав, що розуміє зростання незадоволення тим, як затягується розгляд справи.