22 січня 2024 21:36

Шість людей загинули у Гвінеї під час святкування перемоги збірної на Кубку Африки

Представник Гвінейської футбольної федерації Амаду Макаджі заявив, що шестеро людей загинули в Гвінеї під час святкування перемоги збірної в матчі з національною командою Гамбії (1:0) на Кубку африканських націй.


"Важливим є те, щоб наші вболівальники святкували успіх спокійно. Вони мають бути дуже обережними, щоб не наражати себе на небезпеку, тому що мета футболу - приносити радість, а не скорботу в сім'ї. Ми не хочемо, щоб довелося оплакувати нові смерті, тому закликаємо всіх святкувати, але робити це так, щоб із вами нічого не трапилося. Гвінея - країна, де люди дуже захоплені футболом", - цитує Макаджі Daily Mail.

Громадяни, які живуть у столиці Гвінеї Конакрі, вирішили відсвяткувати перемогу збірної, виїхавши на вулиці міста на мотоциклах і автомобілях. Три людини загинули внаслідок зіткнення двох транспортних засобів на високій швидкості, а решта отримали травми в інших ДТП.

Наразі після двох зіграних матчів групового етапу Кубка африканських націй збірна Гвінеї посідає друге місце з чотирма очками.