19 січня 2024 23:10

Джерело: "Шахтар" поставив хрест на двох досвідчених гравцях і відправив їх у команду U-17

Шахтар наразі перебуває у Туреччині, де готується до відновлення нинішнього сезону у Лізі Європи та чемпіонаті України.


І з собою на ці збори донеччани не взяли одразу трьох футболістів основного складу. Про це повідомив журналіст Михайло Співаковський.


«Те, що у Туреччині з командою U-19 Олексія Бєліка займаються Тоіров і Удод, нікого не дивує. А гравці з досвідом у Лізі чемпіонів, такі як Топалов, Петряк, Кащук, зараз в Києві.


І наскільки я знаю, Топалов і Петряк тренуються з командою U-17, а Кащук за індивідуальною програмою».


Інсайдер розповів деталі стосовно майбутнього вищевказаних гравців у Шахтарі.


«По Петряку зараз інформації немає, зрозуміло, що Шахтар чекає пропозицій, я нічого не чув про конкретні варіанти. Топалов це гравець, яким дуже предметно цікавилася Олександрія. Я знаю, що він цей варіант відкинув.


Зараз головний претендент на нього це Колос, пропонується оренда і я чув про суму у 200 тисяч за цю угоду. На Кащука, як і повідомлялося, є претенденти з різних країн, але найкращим варіантом виглядає Фамалікао», – сказав Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».


Топалов є вихованцем Шахтаря та провів за першу команду вже 18 матчів, в яких віддав один асист. Його контракт діє до 31 грудня 2025 року.


Петряк грав за «гірників» у сезоні 2017/18 і повернувся до складу донеччан у 2022-му.


29-річний вінгер має 39 поєдинків у Шахтарі, три голи і одну результативну передачу, а його угода розрахована до 30 червня 2026-го.


Кащук в нинішньому сезоні зіграв у 12 матчах: чотири голи та асист. Контракт Олексія спливає в кінці поточної кампанії.