17 січня 2024 13:08

Власники "Роми" були незадоволені конфліктністю Моурінью – тренер часто звинувачував суддів та не брав відповідальності на себе. Гравці скаржилися на тренера Райану Фрідкіну

Названо причини звільнення Жозе Моурінью з «Роми».

Учора римський клуб оголосив про відставку португальського фахівця з посади головного тренера. До кінця сезону командою керуватиме Даніеле де Россі.


Як повідомляє Get Italian Football News з посиланням на La Repubblica, учора власники «Роми» Ден та Райан Фрідкіни провели зустріч із Моурінью, на якій сторони висловили претензії один до одного.


Так, керівники клубу були розчаровані результатами клубу цього сезону, а також втомилися від поведінки тренера. Вони були незадоволені тим, що він постійно створював конфліктні ситуації, звинувачував суддів та відмовлявся брати провину на себе.


Особливо Фрідкіни були стурбовані тим, що сталося після фіналу Ліги Європи – після матчу головний тренер «Роми» на парковці «Пушкаш Арени» крикнув арбітру Ентоні Тейлору: «Яка ганьба, ви – грібана ганьба». Цю ситуацію називають переломним моментом – вважається, що Моурінью завдав шкоди своєму іміджу.


У середині грудня власники клубу висунули Моурінью ультиматум і поінформували його про те, що необхідно виправити ситуацію, що склалася. Наголошується, що Раян Фрідкін навіть отримував скарги від гравців на тренера.