17 січня 2024 10:57

Дженніфер Ермосо про зарплатню футболісток: "Ми просто хочемо заробляти на життя футболом – не на рівні Мессі. Мене злить, що нас називають примхливими та егоїстичними"

Дженніфер Ермосо висловилася про різницю у зарплатах у чоловічому та жіночому футболі.


«Найбільш високооплачувані футболістки заробляють близько мільйона євро на рік. Ми ніколи не говорили, що хочемо заробляти, як Лео Мессі, ми просто хочемо, щоб гравці мали мінімальну річну зарплату, яка дозволяла б їм жити за рахунок футболу. Є багато гравців-жінок, які працювали зранку, а потім тренувалися вдень.


Я гадаю, що серед нас дуже мало привілейованих. Я включаючи себе до футболісток, які можуть заробляти на життя футболом, але є багато гравців, яким рік чи два тому доводилося поєднувати свою роботу з футболом і тепер вони отримують мінімальну заробітну плату.


Мене дуже злить, що завжди говорили, що ми примхливі, що ми егоїстичні, що ми вважаємо себе вищими за чоловіків. Я думаю, ми вимагаємо мінімуму, щоб мати можливість грати та бути футболістками», – сказала півзахисник «Пачуки» та жіночої збірної Іспанії в інтерв'ю Planeta Calleja.