14 січня 2024 09:10
1

"Я готовий повернутися в Україну": екс-гравець "Динамо" Харатін хоче залишити "Легію"

Свого часу його називали майбутньою зіркою півзахисту Динамо – не менш ніж Велозу, а також збірної України – не згірш від тогочасних зірок Гармаша та Рибалки. Втім, останні сезони колишній чемпіон Угорщини в складі Ференцвароша не може занести собі в актив.


Харатін, коли, здавалося, що влітку прощання з клубом було неминучим, залишився у Варшаві допрацьовувати останній рік за контрактом. Українець вкрай рідко виходить на поле, тож змушений підтримувати форму в Легії-2. При цьому варшавський клуб не закриває очі на відхід українця під час зимового трансферного вікна. Такий сценарій ще можливий, але спочатку на 28-річного гравця хтось повинен був би вийти. Також має бути зацікавленість у переході з боку самого футболіста.


Сайт sport-express.ua зв'язався з Ігорем Харатіним, який прояснив ситуацію між ним та Легією.


«Тренер Легії на мене не розраховує. На збори не лечу»


– Польське телебачення повідомило, що ви переведені в Легію-2, яка виступає в третьому за силою дивізіону чемпіонату Польщі. Від кого пішла ініціатива?


– Так, тимчасово я буду тренуватися з другою командою, бо тренер першої команди не розраховує на мене. На збори я не лечу, тому буду поки з другою командою


– Востаннє ми з вами спілкувалися півроку тому. Ситуація з Легією та сама?


– Як я вже казав, тренер не розраховує на мене. В мене залишається півроку контракту. І тому зараз знаходжусь в пошуку нової команди.


– До вас є зацікавленість з боку інших клубів?


– Так, але жоден із них поки не підійшов.


– В Польщі напевно знають про вашу ситуацію. Конкуренти Легії не виходили на вас?


– Поки що ні, буду розглядати всі варіанти.


– Пропозиції з України готові розглядати?


– Звісно. Я готовий приїхати. Розглядаю всі опції. Скучив за футболом. Чекаю з нетерпінням на новий виклик.


– Динамо активно шукає новачків. До вас не надходила пропозиція від клубу, в якому ви виросли?


– До мене не звертались.


– Невже футболісту, який викликався в національну збірну України, не можуть знайти підходящий варіант?


– Я не знаю, від чого то залежить. Зараз я без ігрової практики. Коли ти граєш, тобі завжди легше. Далі все залежить від агентів.


«Не було ніяких травм. Легія грала двічі на тиждень стабільно. Але..»



– Як ви себе почуваєте в ігровому плані?


– Слава Богу, не було ніяких травм. Грав, тренувався. Плюс індивідуально працюю з тренером по фізпідготовці. В цьому плані проблем нема. Потрібно багато працювати, щоб тримати себе в тонусі.


– Чемпіонат Польщі зараз на паузі. Легія останні півроку билася на трьох фронтах, що відобразилося на результатах в Екстраклясі – зараз відстає від лідируючого Шльонська на 9 очок. Як оціните першу частину сезону?


– Дуже важко грати на три турніри, коли граєш по кілька матчів на тиждень. В певний момент команда не витримує і починається спад.


Легія за ці пів сезону зіграла 33 гри, якщо я не помиляюсь. Подолали шість матчів кваліфікації, щоб потрапити в групу Ліги конференцій. Виходили на кожну гру, як на фінал. Команда багато сил віддала для цього, а вже на груповій стадії вийшли з дуже важкої групи.


Десь загубили очки в чемпіонаті, але є всі шанси відіграти ті 9 очок, хоча відрив досить немаленький. Кваліфікація гравців, які є в команді, дозволяє на це сподіватися.


– Напрошується висновок, що Легія підходить в однакових умовах з чинним чемпіоном Ракувом, який після вильоту з Ліги Європи сконцентрується на чемпіонаті та Кубку Польщі.


– Так-так.


– Легія пробилася в плей-офф Ліги конференцій, посівши друге місце в групі з Астон Віллою, АЗ та Зринські. Колектив з Варшави може далеко зайти в єврокубках?


– Я думаю, що Легія має сили пройти Мольде, а далі буде видно. Шанси є хороші.


– Командам з України, які виступають в єврокубках, йдуть назустріч в плані перенесень матчів внутрішнього чемпіонату. Наскільки поляки лояльно до цього ставляться?


– Точно не згадаю, але декілька ігор перенесли, коли ми ще грали кваліфікацію. Це ще на початку сезону, коли вкрай важливо було сконцентруватися на єврокубках, щоб грати в груповому раунді. Ми догравали 20 грудня останню гру (поразка від Краковії 0:2, – прим. sport-express.ua). Графік двох матчів на тиждень тримався стабільно.


– У кадровому плані Легія потребує підсилення?


– В ростері Легії багато кваліфікованих гравців. Дуже велика конкуренція. Були зроблені точкові підсилення. Команду залишили ті гравці, які зовсім не грали.

Як на мене футболіст не із розряду "сидорчуків", нехай вибачать мене фани "С". Міг би і допомогти ДК.