13 січня 2024 09:12

"Може вирости в топ-футболіста і виступати на хорошому рівні". Гай оцінив перспективи Брагару в "Динамо"

Колишній півзахисник Шахтаря та Чорноморця Олексій Гай прокоментував майбутній перехід Максима Брагару до Динамо.


– Розкажіть про вашу тренерську діяльність. Як ви потрапили в структуру Чорноморця?

– Після завершення кар'єри гравця я відпочив кілька місяців і почав навчатись на тренера, тому що без діла важко сидіти. Чорноморець на той час тренував Ковалець, а його помічником був Антонов. Потім Олексій став головним тренером і набрав мене, запропонувавши піти до нього асистентом. Я погодився. На той момент у мене була категорія Б, зараз я вчуся на Pro.

– Як працювалося з Григорчуком на посаді тренера?

– Вимоги в нього залишилися ті самі, що й раніше. Від свого тренерського штабу він вимагав те саме, що від гравців. Має бути дисципліна, порядок і правильний підхід до всього.

– Кого з нинішніх гравців Чорноморця ви можете відзначити, хто в перспективі може стати топ-гравцем?

– Я відзначу Макса Брагару. Він може вирости в топ футболіста і виступати на хорошому рівні. У нього хороші фізичні дані, швидкість, дриблінг. Макс – відповідальний хлопець і постійно хоче вчитися, адекватно сприймає критику.


– Інсайдери запевняють: скоро він має стати гравцем Динамо.

– Я цьому не здивований. Він один із найперспективніших молодих гравців України. Думаю, в Динамо у нього вийде себе проявити.

– У Чорноморці він грав лівого захисника, у юнацькій збірній – правого вінгера. На якій позиції його використовуватимуть у Динамо?

– У лівого захисника Чорноморця багато функціональних обов'язків, він не тільки обороняється, а й підключається в атаку, як Зінченко в Арсеналі. Але рідна позиція Брагару – лівий вінгер, думаю, саме там його будуть використовувати в Динамо.


Фото - ФК "Чорноморець"