12 січня 2024 17:25

"Суспільне" покаже церемонію нагородження найкращого гравця 2023 року за версією ФІФА

У понеділок, 15 січня, о 21:30 у Лондоні відбудеться церемонія нагородження найкращого футбольного гравця 2023 року за версією FIFA. Наживо подію транслюватимуть телеканал Суспільне Спорт, місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Житомир, Суспільне Івано-Франківськ, Суспільне Вінниця тощо) і сайт Суспільне Спорт.


Церемонія нагородження FIFA — щорічна подія, де відзначають найкращих гравців/гравчинь у чоловічому та жіночому футболі за попередній рік.

Окрім визначення кращого футболіста 2023 року, у Лондоні оберуть найкращого голкіпера та тренера минулого року (аналогічні категорії представлені й у жіночому футболі). Також особливою нагородою імені Ференца Пушкаша відзначать гравця за найкрасивіший гол року. У голосуванні беруть участь тренери та капітани національних збірних, а також журналісти та вболівальники (на сайті FIFA).

За звання найкращого у 2023 році змагатимуться норвежець Ерлінг Голланд («Манчестер Сіті»), аргентинець Ліонель Мессі («Інтер» Маямі) та француз Кіліан Мбаппе («Парі Сен-Жермен»).


Претенденти на перемогу у своїх номінаціях (в дужках вказано національність претендента/ки та команду)

Гравчиня року: Айтана Бонматі (Іспанія, «Барселона»), Лінда Кайседо (Колумбія, «Депортіво Калі»/«Реал Мадрид»), Дженніфер Ермосо (Іспанія, «Пачука»).

Голкіпер року: Яссін Буну (Марокко, «Севілья»/«Аль Хіляль»), Тібо Куртуа (Бельгія, «Реал Мадрид»), Едерсон (Бразилія, «Манчестер Сіті»).

Голкіперка року: Маккензі Арнольд (Австралія, «Вест Хем»), Каталіна Колл (Іспанія, «Барселона»), Мері Ерпс (Англія, «Манчестер Юнайтед»).

Тренер року у чоловічому футболі: Пеп Гвардіола (Іспанія, «Манчестер Сіті»), Сімоне Індзагі (Італія, «Інтер» Мілан), Лучано Спаллетті (Італія, «Наполі»).

Тренер/тренерка року у жіночому футболі: Джонатан Гіральдез (Іспанія, «Барселона»), Емма Хейз (Англія, «Челсі»), Саріна Вігман (Нідерланди, робота у збірній Англії).

Премія Пушкаша: Хуліо Енсісо (Парагвай, «Брайтон»), Гільєрме Мадруга (Бразилі, «Ботафого»), Нуну Сантуш (Португалія, «Спортинг» Лісабон).

Зазначимо, минулого року найкращим гравцем за версією FIFA було визнано аргентинця Ліонеля Мессі.

Ексклюзивні трансляції дивіться на телеканалі Суспільне Спорт, місцевих каналах Суспільного Мовлення та на сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Спорт — велика мультимедійна платформа, що охоплює телеканал, сайт та соціальні мережі. Більше новин зі світу спорту читайте на сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.