12 січня 2024 11:13

Каррагер про тен Хага: "Тимчасовий тренер МЮ до кінця сезону – без значного прориву його звільнять. Команда передбачувана та нудна"

Джеймі Каррагер назвав Еріка тен Хага тимчасовим тренером "Ман Юнайтед".


«Ерік тен Хаг перебуває на випробувальному терміні на посаді тренера Манчестер Юнайтед після приходу Ineos. Фактично він – тимчасовий тренер до кінця сезону. Якщо не буде значного прориву в результатах та грі, його звільнять.

Це природний наслідок значних змін у раді директорів. Коли до топ-клубу надходять нові інвестиції, негайно проводиться перевірка кожного відділу. Особливо тих, що збоять.

Тен Хаг не втрачав підтримки ні вболівальників «Юнайтед», які ходять на стадіон, ні симпатії тих, хто співчував і Оле-Гуннару Сульшеру через атмосферу, де доводиться працювати під керівництвом родини Глейзерів.


Але ця підтримка може бути безумовною. До неї має додаватися реалізм.


Якщо ви сер Джим Реткліфф і збираєтеся вкласти мільярди фунтів у клуб, то одним із першочергових завдань є визначення того, чи є у вас тренер, який уособлює той динамізм, який ви хочете асоціювати зі своїм бізнесом. Реткліфф відвідає перший матч "Юнайтед" у статусі основного акціонера. І він запитуватиме самого себе: «Цей тренер – символ клубу, який я хочу перебудувати?»


Моє давнє переконання полягає в тому, що футбольна команда – продовження особистості тренера. Відсутність харизми у Тен Хега на прес-конференціях не була б проблемою, якби його команда грала з характером, але замість того, щоб бути яскравим і сміливим, «Юнайтед» був передбачуваним і, в найгіршому разі, нудним. Поки що вони забили всього 22 голи у чемпіонаті – на один менше, ніж «Лутон». Тільки «Бернлі» та «Шефілд Юнайтед» забили менше.


Це робить "Тоттенхем" особливо цікавим суперником для першої появи Реткліффа на "Олд Траффорд" як член ради директорів. Вплив Енджа Постекоглу – приклад, який дозволяє критикувати тен Хага через розмаїття на полі та за його межами: бос «шпор» яскраво спілкується з медіа, а команда грає у видовищнішому стилі, ніж до нього.


Якщо «Тоттенхем» переможе цих вихідних, то підкреслені відмінності між Постекоглу і тен Хагом будуть так само несприятливими для тренера «Юнайтед». Реткліфф захоче, щоб уболівальники були близькі до того, щоб схоплюватися з місць, коли їхній тренер каже, а команда грає», – написав колишній захисник «Ліверпуля» у колонці для The Telegraph.