9 січня 2024 18:48

В УАФ розповіли про плани підготовки збірної України до Олімпіади

Із 26 липня до 11 серпня в Парижі проходитимуть Олімпійські ігри, в яких уперше в історії візьме участь футбольна збірна України.


«Дуже приємно, що збірна України опинилася серед 16-ти учасників олімпійського футбольного турніру серед чоловіків. Це історичне досягнення команди Руслана Ротаня. До старту турніру, який розпочнеться 24 липня, за два дні до офіційного відкриття, залишилося вже менше 200 днів. У нас уже є розуміння, як наша команда буде готуватися до свого дебютного виступу на Олімпіаді. 25 березня на неї очікує виїзний матч з однією з потужних азійських збірних. Зараз уточнюються останні деталі з організаторами, і днями ми офіційно оголосимо про це. А в червні підопічні Руслана Ротаня зіграють на турнірі для команд U-23, який пройде у Франції», — розповів прес-службі перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.


На сьогодні відомі вже 10 учасників чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року, які змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.


Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція — як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три — Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три — Азію (стануть відомі в травні 2024 року), дві — Південну Америку (визначаться в лютому), дві — зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна — Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.


Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).