8 січня 2024 10:35

Сергій ЧОБОТЕНКО: "Ярмоленко будь-кого міг обіграти один в один, а Велозу цілодобово займався у тренажерці"

Захисник Полісся Сергій Чоботенко пригадав період в академії Динамо.


- У 2015 році ви потрапили в дубль Динамо. Які зарплати там були?


– Мені вистачало, був щасливий битись за емблему.

– До тренувань з основою вас підтягували?

– Так. За Сергія Реброва багато кого підтягували і я не виключення. Навіть три товариські зустрічі зіграв. Це був дуже корисний досвід для мене у тому віці. Тренування із найкращими футболістами дали мені впевненість на майбутнє.


– Із Ребровим у вас було якесь особисте спілкування?

– У ті часи особливо ні, а ось пару місяців тому він приїздив на базу Полісся, і ми із ним трохи поспілкувалися та позгадували минуле. Приємно було його побачити.

– Ви Реброву натякнули, що вже пора вас до національної збірної України викликати?

– Я натякаю своєю грою та роблю усе від себе залежне, аби привернути увагу тренерського штабу збірної. У мене є амбіції виступати за голову команду країни.

– Хто в основі Динамо на вас справив найбільше враження?

– Ой, тоді було багато топгравців. Безпосередньо на моїй позиції виступали Євген Хачеріді, Александр Драгович та Домагой Віда. Уся трійка дуже сильна. Вони різні, але в кожного можна було щось взяти. Хачеріді добре грав головою, позиційно та у єдиноборствах. Драгович у боротьбі нікому не поступався. Також мені подобалося, як Віда грав головою.

За Динамо тоді також грали такі майстри як Андрій Ярмоленко, Джермейн Ленс.

У Ярмоленка техніка була на найвищому рівні, міг будь-кого обіграти один в один. Удар в цього також хороший. Запам’яталося також, що він підходив до мене неодноразово та щось підказував як молодому гравцю.

– Як зіркові легіонери ставилися до молодих українців?

– Нормально. Зверхнього ставлення не було. Пам’ятаю, Мігел Велозу постійно займався у тренажерній залі. Коли не зайдеш, він там. Мабуть, і вночі його у тренажерці можна було знайти. Він вразив мене в плані професійності та ставленням до свого тіла. Також був майстром стандартів та регулярно відпрацьовував виконання штрафних ударів.

– По стандартах Велозу був номером один?

– Ще Сергій Рибалка добре виконував. Ось вони вдвох мені запам’яталися в цьому компоненті.