7 січня 2024 08:44

Коноплянку надовго запам’ятають у Румунії: "ЧФР Клуж" ввів жорстке правило імені українця і вже застосував його

У середу, 3 січня, стало відомо, що ЧФР Клуж достроково розірвав контракт з українським півзахисником Євгеном Коноплянкою.


Румунський клуб довго зволікати не став і вже за два дні оголосив про підписання марокканського атакувального хавбека Омара Ель Каддурі. Останнім клубом 33-річного футболіста був грецький ПАОК, який він покинув влітку минулого року.


За інформацією видання Fanatik, Ель Каддурі отримуватиме в Клужі 15 тисяч євро на місяць. Нагадаємо, що зарплата Коноплянка у клубі за різними даними була від 15 до 20 тисяч євро на місяць.


Що стосується Омара, то він зароблятиме 15 000 євро на місяць, але при цьому зарплата поступово зростатиме в наступні роки дії контракту: 20 000 євро на місяць у другий рік і 22 000 євро в останній третій рік контракту.


Після того, як Коноплянка не виправдав очікувань керівників клубу у Клужі ввели нове правило, аби більше не обпікатися з трансферами досвідчених гравців, що мають високу зарплату. Якщо Ель Каддурі не зіграє 10 матчів цього сезону, Клуж може припинити контракт в односторонньому порядку.


За пів сезону Коноплянка провів лише 54 хвилини у чотирьох матчах за ЧФР.


ЧФР після 21-го туру має в активі 36 очок та посідає другу сходинку в турнірній таблиці румунської Ліги 1. Відставання від ФКСБ, який йде першим, складає вісім балів.


Ель Каддурі, який є вихованцем Андерлехту, раніше грав за такі клуби, як Брешія, Зюйдтіроль, Наполі, Торіно та Емполі.