5 січня 2024 12:03

"Жирона" розуміє, що не втримає Довбика і вже знайшла заміну українцю

26-річний український форвард іспанської «Жирони» Артем Довбик зацікавив своєю грою багато топових клубів Європи, які хочуть підписати українця вже у зимове трансферне вікно.


Проте Довбик навряд чи залишить «червоно-білих» узимку, оскільки все одно не зможе зіграти за новий клуб до завершення сезону Ла Ліги 2023/24. Справа в тому, що Артем брав участь у поточній кампанії у матчах за 2 клуби: «Дніпро-1» та «Жирону». За правилами ФІФА, футболіст не може бути задіяний у поєдинках одного сезону за 3 команди.

Тим не менш, у «Жироні» розуміють, що утримати українського форварда в літнє трансферне вікно буде складно, тому вже розпочали пошук форвардів на заміну Артему.

Як повідомляє видання El Gol Digital, жиронці розглядають варіант із підписанням 18-річного іспанського нападника Марка Гію з «Барселони».

22 жовтня 2023 року Гіу офіційно дебютував за основну команду «Барселони» у матчі чемпіонату Іспанії проти клубу «Атлетік» Більбао і через 23 секунди після виходу на поле відзначився забитим голом, який приніс перемогу каталонцям. Через 3 дні Гію вперше зіграв за «Барселону» у матчі Ліги чемпіонів проти «Шахтаря», а вже у грудні забив свій перший гол у ЛЧ проти «Антверпена».