3 січня 2024 21:15

Євген КОНОПЛЯНКА: "Я сказав президенту "ЧФР Клуж": "Якщо цей тренер залишиться в команді, то мені тут робити нічого"

Сьогодні, 3 січня, Євген Коноплянка достроково розірвав угоду з ЧФР Клуж, розраховану до кінця сезону. 34-річний українець провів за румунський клуб всього чотири матчі, у яких отримав лише 54 хвилини ігрового часу та не відзначився результативними діями.


Румунські ЗМІ почали писати, що Євген «вдавав із себе травмованого» перед тривалими поїздками команди. Для власника ЧФР Клуж Йоана Варги, зі слів наших румунських колег, це стало останньою краплею.


Сайт «Український футбол» зв’язався із Коноплянкою, щоб дізнатись його точку зору та що сталося насправді – а дізнався про скандальний відхід з ЧФР Клуж.


– Євгене, у румунській пресі пишуть, що ви просили власника ЧФР Клуж дати вам шанс проявити себе до літа, але він відмовився. Це правда? Як взагалі пройшло ваше розставання з ЧФР Клуж?


– Я не просив про другий шанс. Я сказав президенту, що якщо цей тренер, Мандорліні, залишиться в команді й далі, то мені тут робити нічого. У нього гра – «бий-біжи, будь ласка, атака прийди».


– Також румунські ЗМІ писали, що ви нібито симулювали травми перед тривалими поїздками на виїзні матчі.


– Повна нісенітниця. Нехай подивляться, скільки матчів я просидів на лавці запасних, коли був повністю готовий до гри. Якби я не був готовий, то не потрапляв би в заявку.


Коли я переходив у ЧФР Клуж, між президентом і тренером не було жодної комунікації з приводу того, які гравці потрібні і на які позиції. ЧФР Клуж грає за схемою 5-3-2, і для моєї позиції там просто немає місця. Так мені сказав тренер. Коли я запитав Мандорліні, чому мене тоді запросили, він відповів, що багато чого в клубі йому самому незрозуміло.


– Чи була у вас можливість змінити ситуацію в клубі?


– Я не хочу довго пояснювати, щоб не здавалося, що я виправдовуюся. Просто подивіться на результати команди, і тоді відповідь стане зрозуміла: що не так, і хто в цьому винен. Потрібно вміти визнавати свої помилки, а не говорити, що людина симулює, коли мені з перших хвилин не дали зіграти жодного матчу. Я можу ще багато чого сказати, але, думаю, буде правильно побажати ЧФР Клуж удачі у майбутніх іграх і на цьому закінчити розмову.