26 грудня 2023 11:07

Глава Федерації футболу Португалії про комерційний успіх збірної: "Роналду – потужний бренд, це не можна ігнорувати. Але ми маємо бути готові до епохи після його відходу"

Президент Федерації футболу Португалії висловився про Кріштіана Роналда.


- Був зв'язок між комерційним успіхом Федерації футболу Португалії та Роналду. Чи вважаєте ви, що на даному етапі бренд Португалії виходить за межі Кріштіану?

– Кріштіану – дуже потужний бренд, він має 600 млн передплатників в інстаграмі. Ми не можемо і не хочемо ігнорувати цю реальність. Коли ми приїхали сюди, то знали про зв'язок між Кріштіаном та Федерацією і хотіли, щоб він залишився як мінімум до 2018 року.

Об'єктивно з того моменту ми почали розуміти, що мають бути плани на випадок відходу Роналду. Однак він уже зіграв на ЧС-2022 і гратиме на Євро. Він ще тут, але плани готуються вже давно.

У всіх угодах жоден із партнерів не ставив умовою збереження Роналду. Як федерація ми маємо бути готові до епохи після Кріштіана, і з 2018 року ми робимо кроки в цьому напрямку.

Крім того, єдина впевненість, яка в мене є на даний момент, – це те, що Кріштіану покине збірну лише після мого відходу.

Насправді, якщо він продовжить працювати з тією силою, енергією та амбіціями, які він демонструє, я гадаю, що він пропрацює ще багато років, – сказав Фернанду Гомеш.