24 грудня 2023 18:15

"Був би помітний, його запросили б у МЛС": колишній одноклубник Бекхема виніс вердикт українському хавбеку

Вихованець академії київського Динамо Дмитро Коваленко, який свого часу виступав в Сполучених Штатах Америки, висловився про нинішнього хавбека Олександрії Дениса Костишина, який грав у другому дивізіоні та так і не отримав пропозиції з МЛС.

На початку грудня Денис Костишин повернувся до України з США та підписав контракт з Олександрією.


Дмитро Коваленко вважає, що американські клуби з МЛС роблять ставку на молодих футболістів, а якщо Дениса у 26 років не запросили до вищого дивізіону, то і не запросять.


«Чи був помітний у другому дивізіоні ЮСЛ півзахисник Денис Костишин? Був би помітний, його б запросили в МЛС. А якщо в 26 не запросили, то вже, напевно, і не запросять. Багато клубів роблять ставку на молодь - 17-18 років», — сказав ексгравець Лос-Анджелес Гелексі в інтерв'ю FanDay.


Нагадаємо, що Дмитро Коваленко в США вигравав місцевий чемпіонат (2000) та Кубок країни(2004). Також вихованець київського Динамо тричі брав участь у «Матчі всіх зірок» (2001, 2002, 2004).


У Лос-Анджелес Гелексі українець грав разом з легендарним Девідом Бекхемом.


Костишин у грудні 2022 року став гравцем американського Ель-Пасо Локомотив – представника Об'єднаної футбольної ліги (USL), другого за рангом дивізіону.


26-річний хавбек провів за цей клуб 34 матчі, відзначився чотирма голами та чотирма асистами.


Контракт гравця з Олександрією діє до 31 травня 2025 року.