24 грудня 2023 11:38

Юсеф Атталь – на суді у справі про заклик влаштувати "чорний день для євреїв": "Я не додивився відео до кінця"

Захисник «Ніцци» та збірної Алжиру Юсеф Атталь виступив перед судом по справі щодо публікації ним відео з закликом влаштувати «чорний день для євреїв».


«Я поділився відео, тому що вважав, що це послання миру і що люди страждають під час цієї війни. На жаль, я не додивився його до кінця», – сказав Атталь на судовому слуханні, що пройшло 18 грудня.

Остаточне рішення у справі буде винесено 3 січня.

Пізніше Атталь також дав коментар для алжирських ЗМІ:

«Я просто хотів продемонструвати солідарність з палестинським народом. Я не хвилювався, тому що не зробив нічого серйозного».

Зазначається, що судовий процес не завадить футболісту взяти участь у Кубку африканський націй, що почнеться 13 січня у Кот-д’Івуарі.

Нагадаємо, 14 жовтня Атталь опублікував відео з закликом влаштувати «чорний день для євреїв». Пізніше він видалив допис та попросив вибачення. Попри це «Ніцца» відсторонила його від роботи.

Окрім того, Юсеф отримав 7-матчеву дискваліфікацію від Дисциплінарної комісії Професійної футбольної ліги Франції .

У листопаді гравця заарештувала поліція. До винесення судового вироку йому заборонено залишати межі Франції, виключення – «причини, пов’язані з його футбольною діяльністю». Також Атталя зобов'язали протягом двох тижнів сплатити 80 тисяч євро – за те, що його відпустили під заставу після арешту.

Повідомлялося, що гравець может отримати до 1 року ув'язнення та штраф у розмірі 45 тисяч євро.