23 грудня 2023 09:54

Колишній захисник "Дніпра" Інкум: "У матчі проти "Шахтаря" на поле кидали банани"

Колишній правий захисник «Дніпра» Самуель Інкум, який виступав за цю команду з 2011 до 2014 років, розповів історію про те, що нібито стикався із проявами расизму в Україні.


«Щодо мене, то в будь-якій країні, куди б я не поїхав, думаю, що не все в мене виходило гладко через те, що я не білий, тому я навіть не звертаю на це занадто багато уваги».


«Пам'ятаю одну із наших ігор в Україні проти донецького «Шахтаря», там було багато всього, був банан, я навіть не звернув на це уваги. Вони кидали на поле банани та інше, вони думають, що чорні – це мавпи, але я навіть не подав вигляду, аби не реагувати на ці провокації. Я нічого не відчуваю, пишаюся тим, що я чорний», – цитує Інкума Pulse Ghana із посиланням на Starr FM.


Примітно, що у «Шахтарі» в останні кілька десятиліть грало багато темношкірих легіонерів, в яких ніколи не виникало жодних проблем на ґрунті расизму із вболівальниками «гірників». Тому нинішнє зізнання Інкума, зроблене через стільки років після від'їзду з України, виглядає як мінімум дивним.


На даний момент 34-річний Інкум сидить без клубу після відходу влітку з ганського клубу «Хартс оф Оук».