21 грудня 2023 21:56

Віце-президент "Ворскли" Лисак – про створення чемпіонату U-23: "Давайте зробимо турнір, у якому братиме участь частина першої команди та частина з дубля"

Віце-президент «Ворскли» Олег Лисак розповів деталі ідеї щодо створення чемпіонату U-23.


- У розмові з моїм колегою ви поділилися планами створення чемпіонату U-23. Справа зрушила з мертвої точки?

– Говоритиму мовою цифр. У нас у кожній команді по 22 гравці плюс 3 голкіпери. U-19 така сама історія. Проста арифметика 25+25=50. Скільки футболістів візьмуть участь у будь-якому турі чемпіонату? У кращому разі – 14. Разом із U-19 – 28. А що робити з рештою? Вони вам нічого не дають і одержують гроші, тренуються.


Кожен футболіст хоче грати. Давайте зробимо такий турнір, у якому братиме участь частина першої команди, яка не отримує навантажень та частину з дубля. Чи немає можливості зробити окремий штаб? Візьміть із першої команди, дубля і все від цього виграють. Молоді пацани більше гратимуть, а частина основи не випадатиме з ігрового ритму.


Мені розповідають, що на це потрібно півмільйона. Слухайте! Не потрібні ці півмільйона. Не треба їх. Якщо ця змішана команда гратиме наступного дня після першої, вам потрібно забюджетувати одну додаткову ніч для готелів. Це все вартує 50-60 тисяч на команду, яка їде на виїзд. Ок, 100 тисяч, якщо ви хочете шикувати. У вас 15 виїздів, які коштуватимуть 1 млн гривень.


Хіба це великі гроші для команд із добрим бюджетом? Інфраструктура є, футболістів вистачає. Я щось не логічно пояснив? – сказав Лисак.


Фото - ФК "Ворскла"